zsuzsa56
Némethné Zsuzsa
Bemutatkozás:
Nagyon szeretem a gasztronómiával kapcsolatos információkat és a sütés főzésről szóló műsorokat, újságokat, cikkeket és könyveket. A fotózás volt a mindenem gyerekkoromban is, de idősebb fejjel döbbentem rá, miről maradtam le. Én még mindig csak tanulok és keresgélek. Sok örömöm telik a gasztronómiában és minden nap valami újat tanulok.
-Némethné Zsuzsa
- Név
- Némethné Zsuzsa
- Felhasználói név
- zsuzsa56
- Weboldal
- http://zsuzsamama-konyhaja.blogspot.hu Új e-mailom blu.berry56@freemail.hu
- Regisztráció időpontja
- 2013. 03. 23. 09:10
- Utoljára belépett
- 2024. 11. 04. 11:51
- Mesterszakács
- -
- Feltöltött receptek
- 571 db
- Feltöltött cikkek
- 5 db
- Hozzászólások
- 951 db
- Kedvenc recepjei
- 235 db
Créme Brulée
1. Egy vízforralóban felforralunk 1,5 liter vizet, közben összekeverjük a tejet, a tejszínt, a kristálycukrot, az aromát, a sót és a tojássárgáját. Pá..
Varga béles
1. A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű hőálló tálat,vagy tepsit. 2. A tepsit o..
Bojtárleves
1. A lapockát felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, és a fokhagymát is. A szalonnát a zsiradékon a hagymákkal együtt feltesszük egy fazékban a főzőla..
Sertésszűz szilva chutneyval
1. A sertésszüzet lehártyázzuk, 3 darabba vágjuk, sózzuk színes borssal borsozzuk. Egy serpenyőben nagy lángon olívaolajon a húsok minden oldalát jól ..
Juharszirupos lazacsült
1. Egy keverőtálba tegyünk juharszirupot, őrölt római köményt, citrom levét, magos mustárt, a citromos kakukkfű letépkedett levelét (lehet hagyományos..
Bejgli kosárka
1. A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába tesszük, az élesztőt elkeverjük a tejjel, majd hozzátesszük a liszthez. A hozzávalókat a dagasztógép seg..
Kacsamellfilé narancsos répával és olajb..
1. A kacsamellfiléket beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Kb. 14 percig sütjük a bőrös felén (letakarva, forró vajban alacsonyabb hőfokon), majd átfordítju..
Sertéskaraj rókagomba mártással
1. A gombát kevés sós vízben puhára főzzük a babérlevéllel, majd leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, és olajon puhára dinszteljük. 2. A karaj mindkét..
Székelykáposzta Kalla módra
1. A sertéshúst kockákra vágjuk, majd megtisztítjuk az inaktól és a hártyáktól. A hagymákat megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd felhevített olajon ü..
Pihe-puha szilvás pite
1. Vegyük elő a robotgépünk tálját, mérjük bele a lisztet és a cukrot, adjuk hozzá a vaníliáscukrot a sütőporral és sóval együtt, majd keverjük el, és..
Vargányás tagliatelle gombócos carbonara
1. A tésztának feltesszük forralni a vizet. A vízbe teszünk egy kevés sót. 2. A darált húsba keverjük bele a tojást, a vágott petrezselymet, az aprí..
Rosé kacsamell vörösáfonya szósszal
1. Az áfonyát tisztítás után jól megmossuk, a cukorral együtt feltesszük főni egy edényben, megfűszerezzük, majd 20 perc alatt sűrűre főzzük és hagyju..
Olasz mandulatorta
1. Kezdésnek összekeverjük az őrölt mandulát, a keményítőt, a porcukrot, a sütőport, egy kevés sót és a két citrom reszelt héját. 2. Határozott mozdu..
Almaszószos torta
1. A piskótát 180 fokon 20 percig sütjük egy nagyjából 20 cm-es formában. Ha megsült, vegyük ki a formából. A praktikusság érdekében a tortához érdeme..
Csirke lollipop
1. A két zsemlét darabokra vágjuk, majd egy aprító segítségével felaprítjuk. A csirkeszárny alsó és felső részét a köztük lévő ízületnél egy éles késs..
Zelleres-gesztenyés gombaleves
1. Áztassuk be a szárított gombát annyi vízbe amennyi ellepi és hagyjuk ázni 15 percig. 2. Pucoljuk meg a hagymát, fokhagymát, zellert és vágjuk apró..
Sajtos muffin
1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, majd egy tálba tesszük és a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. 2...
Cukkini tigrisrákkal
1. Reszeljük le a cukkinit hosszúkás szeletekre és tegyük egy tűzálló edénybe. 2. Vágjuk fel hosszában a paprikát és dobjuk rá a cukkiniágyra. 3. Só..
Kókuszos maláj csirke
1. A pasztához valókat összemixelem. 2. Egy lábasban a kókuszzsírt felhevítem, belerakom a currys pasztát és addig hevítem, amíg el nem kezd illatozn..
Sütőtökpüré, balzsamecetes kelbimbóval, ..
1. Vágjuk fel vastag szeletekre a sertéskarajt, kapcsoljuk be a sütőt 220 fokra, vegyünk elő egy tepsit, öntsünk bele olajat és vizet, sózzuk meg, hel..
Marcipános-arónia bogyós tekercs
1. A langyos, cukros tejhez hozzáadjuk az élesztőt és 5 perc alatt megkelesztjük. 2. Az arónia bogyókat egy lábosba tesszük és annyi meleg vízzel önt..
Dalmát krémes
1. A tejet a rumaromával elkeverjük és egy tálba tesszük. 2. A mazsolát beleszórjuk, hogy egy kissé megduzzadjanak a szemek. 3. A tojásfehérjét egy ..
Rókagombaleves, zöldfűszeres zsemlegombó..
1. Pucoljuk meg a gombát, egy tiszta ecsettel alaposan tisztítsuk meg a földtől. Aprítsuk fel a hagymát, reszeljük le a fokhagymát és pároljuk meg az ..
Ananászos carpaccio fehér csokikrémmel é..
1. Melegítsünk vizet egy lábosban, de ne forraljuk fel, hanem hagyjuk közepes lángon lassan fődögélni. 2. Tegyük egy másik, kisebb lábosba a darabokr..
Marcipánkrémes, vaníliás patkó
1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és krémesre keverjük. 2. Utolján a lisztet adagoljuk hozzá és sima masszává kev..
Ágnes Bernauer torta
1. Az őrölt mandulát a cukorral, a liszttel, a csipet sóval és a fahéjjal vegyítsük össze. Verjük fel a fehérjét a 150 g cukor hozzáadásával kemény ha..
Sütőtökleves, sültalmachipsszel és tökma..
1. Pucoljuk meg a sütőtököt, a krumplit és a zöldségeket és daraboljuk fel őket. 2. Pároljuk meg 2 evőkanál olajban a tököt, a felaprított hagymát, fo..
Fügés briós
1. A langyos tejet vagy tejszínt a sóval, kevés cukorral elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. 2. Ezután a hozzávalókat jól összedo..
Fűszeres steak, pirított shitake gombával
1. A bélszínszeleteket tenyérrel kicsit meglapítjuk, megszórjuk steak fűszerkeverékkel, meglocsoljuk az olajjal és lefóliázva 1 éjszakára hűtőbe tessz..
Töltött canelloni fűszeres paradicsommár..
1. A darált húst sóval, borssal, az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, a pestoval ízesítjük, összekeverjük és megtöltjük a canellonikat. 2. ..
Olasz mandulatorta
Meglehet az elkészítésnél mandulalisztet írtam véletlenül.Ezért elnézést kérek!
Olasz mandulatorta
Felesleges drága mandulalisztet venni,mert nem abból készül.
Olasz mandulatorta
Kedves Hortenzia!Igazán nem tudom miért javították ki a a hozzávalót,! Én őrölt mandulából készítettem,és természetes hogy jó hozzá!
Zelleres-gesztenyés gombaleves
Nagyon köszönöm, és bocsi,utólag kívánok néked sikerekben gazdag boldog újévet!
Sertéspörkölt medvehagymás galusk...
Én mindig így készítem, és soha nem volt rá panasz!
Sertéspörkölt medvehagymás galusk...
Kedves Uram! A recept leírását értelmezni tudni kellene! Az első párolás után, amikor a hagyma zsiradékra sül, akkor tesszük a húst, és pirítjuk többször is.Mit nem lehet ezen érteni!Túl magas önnek?
Sütőben sült lencsefőzelék, naran...
Mautner Zsófi receptje alapján készítettem, tehát vele okoskodjon, ne velem!Nincs ezzel a leírással semmi baj!
Cukkini tigrisrákkal
Elfogom készíteni az unokámnak,mert a rákos ételeket nagyon szereti.Köszi!
Portóiban párolt gyöngytyúk rozma...
Szia! Gyerekkoromban ettem utoljára gyömgytyúkot. Most már luxusnak számít nálunk ez is.Nagyon finom lehet,már az ízére nem emlékszem.
Tarhonyaleves
Egyszerű, de nagyon finom.Gyerekkoromban sokat ettem ilyen finom levest,mert a Nagyim nagyon tudott jókat főzni.
Marcipános-arónia bogyós tekercs
Nagyon klassz!Bocsi hogy rég nem jártam itt,de sajnos kevés időm van.
Kókuszos, vaníliakrémes sütemény
Nagyon guszta kis sütemény!A te recepted Editkém?Nagyszerű!
Sonkával töltött húsvéti tésztako...
Györgyike,nagyon ügyes,és ötletes! Igazán nem jutna eszembe kosarat készíteni,mert 40 perc alatt félnék hogy megég a tészta,vagy kiszárad!
Rókagombaleves, zöldfűszeres zsem...
Nagyon klassz kis recept,és el is készítem!Köszi.
Diós csiga muffinformában
Nagyon klassz kis recept,bár nálunk csak én fogyasztok ilyeneket.
Bazsalikom fajták
Bíbor bazsalikom (Ocimum basilicum 'Rubin') Levelei sötétvörös, esetleg sötét alapon tarkás színűek, nagy aromatartalmúak. 30-40 cm magasra n..
A paprika származása
A nemzetség valamennyi faja Közép-, illetve Dél-Amerikából származik, de mára a mérsékelt és a trópusi égövben szerte a világon termesztik őket. Az in..
A padlizsán története
A burgonyafélék családjába tartozó padlizsán (Erdélyben vineta) közeli rokona a paradicsom, a paprika és a burgonya. A padlizsán térhódítása ..
Blueberry: az észak-amerikai kékáfonya
Az áfonya bársonyos, mélykék színű, Észak-Amerikában honos zamatos gyümölcs. Az indiánok ősidők óta használják gyógyászati célokra az egész gyümölcsöt..
A rebarbara története
A rebarbara nagyon régóta kedvelt növény. Igaz, az eredeti felhasználása messze nem a gasztronómia tárgykörébe tartozott, de a XVII-XVIII. században m..