Zelleres-gesztenyés gombaleves
Nagyon köszönöm, és bocsi,utólag kívánok néked sikerekben gazdag boldog újévet!
Bemutatkozás:
Nagyon szeretem a gasztronómiával kapcsolatos információkat és a sütés főzésről szóló műsorokat, újságokat, cikkeket és könyveket. A fotózás volt a mindenem gyerekkoromban is, de idősebb fejjel döbbentem rá, miről maradtam le. Én még mindig csak tanulok és keresgélek. Sok örömöm telik a gasztronómiában és minden nap valami újat tanulok.
-Némethné Zsuzsa
1. A két zsemlét darabokra vágjuk, majd egy aprító segítségével felaprítjuk. A csirkeszárny alsó és felső részét a köztük lévő ízületnél egy éles késs..
1. Kezdésnek összekeverjük a mandulalisztet, a keményítőt, a porcukrot, a sütőport, egy kevés sót és a két citrom reszelt héját. 2. Határozott mozdul..
1. A májat megtisztítjuk a hártyájától és a felesleges inaktól. Első lépésben a hűtőben lefedve áztassuk fokhagymás tejben 24 órán keresztül. Én egy s..
1. A tésztához a lisztet és a sót a vajjal együtt összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztát egy fo..
1. Az afrikai harcsát megmossuk, majd sűrűn beirdaljuk és szárazra törölgetjük. 2. A fűszereket összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a halszeleteket..
1. A hámozatlan burgonyát jól megmossuk, majd egy edényben feltesszük főni. 2. Időközben egy fogpiszkáló segítségével ellenőrizzük, hogy megfőtt-e má..
1. A kockára vágott szalonnát kevés olajon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a felkockázott leveszöldségeket. Megszórjuk a fin..
1. Első lépésként jól összedolgozzuk a töltelékhez valókat. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a szezámmagot, a morzsát, a sót, a borsot, a fűszerpa..
1. A tésztát sós vízben kifőzzük al'dentére. A fagyott gombát aprítóba tesszük és felaprítjuk. A csirkehúst csíkokra vágjuk, majd a vajon készre sütjü..
1. Az olajon félig megpirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk a felkockázott hagymát. A répát és a burgonyát felkockázzuk, majd rádobjuk a hagymára. 2. M..
1. Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon vagy zsiradékon, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. A fokhagymát préseljük bele. Jól ke..
1. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. 2. A liszthez hozzávegyítjük a sütőport és a sót. Beletesszük a vajat, elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a t..
1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és egy csipet sóval együtt kemény habbá verjük. 2. A tojássárgáját egyenként spatulával elkeverj..
1. A medvehagymát és a sonkát külön aprítóba tettem és a borssal összeaprítottam.Így kerül a száraz hozzávalókba. 2. A tészta hozzávalóit egy robotgé..
1. Már előző nap megfőzzük a füstölt csülköt, így gyorsabban elkészül az ebéd. 2. Egy magas falú edényben zsiradékot hevítünk, majd az apró kockákra ..
1. Áztassuk be a szárított gombát annyi vízbe amennyi ellepi és hagyjuk ázni 15 percig. 2. Pucoljuk meg a hagymát, fokhagymát, zellert és vágjuk apró..
1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, majd egy tálba tesszük és a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. 2...
1. Reszeljük le a cukkinit hosszúkás szeletekre és tegyük egy tűzálló edénybe. 2. Vágjuk fel hosszában a paprikát és dobjuk rá a cukkiniágyra. 3. Só..
1. A pasztához valókat összemixelem. 2. Egy lábasban a kókuszzsírt felhevítem, belerakom a currys pasztát és addig hevítem, amíg el nem kezd illatozn..
1. Vágjuk fel vastag szeletekre a sertéskarajt, kapcsoljuk be a sütőt 220 fokra, vegyünk elő egy tepsit, öntsünk bele olajat és vizet, sózzuk meg, hel..
1. A langyos, cukros tejhez hozzáadjuk az élesztőt és 5 perc alatt megkelesztjük. 2. Az arónia bogyókat egy lábosba tesszük és annyi meleg vízzel önt..
1. A tejet a rumaromával elkeverjük és egy tálba tesszük. 2. A mazsolát beleszórjuk, hogy egy kissé megduzzadjanak a szemek. 3. A tojásfehérjét egy ..
1. Pucoljuk meg a gombát, egy tiszta ecsettel alaposan tisztítsuk meg a földtől. Aprítsuk fel a hagymát, reszeljük le a fokhagymát és pároljuk meg az ..
1. Melegítsünk vizet egy lábosban, de ne forraljuk fel, hanem hagyjuk közepes lángon lassan fődögélni. 2. Tegyük egy másik, kisebb lábosba a darabokr..
1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és krémesre keverjük. 2. Utolján a lisztet adagoljuk hozzá és sima masszává kev..
1. Az őrölt mandulát a cukorral, a liszttel, a csipet sóval és a fahéjjal vegyítsük össze. Verjük fel a fehérjét a 150 g cukor hozzáadásával kemény ha..
1. Pucoljuk meg a sütőtököt, a krumplit és a zöldségeket és daraboljuk fel őket. 2. Pároljuk meg 2 evőkanál olajban a tököt, a felaprított hagymát, fo..
1. A langyos tejet vagy tejszínt a sóval, kevés cukorral elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. 2. Ezután a hozzávalókat jól összedo..
1. A bélszínszeleteket tenyérrel kicsit meglapítjuk, megszórjuk steak fűszerkeverékkel, meglocsoljuk az olajjal és lefóliázva 1 éjszakára hűtőbe tessz..
1. A darált húst sóval, borssal, az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, a pestoval ízesítjük, összekeverjük és megtöltjük a canellonikat. 2. ..
Nagyon köszönöm, és bocsi,utólag kívánok néked sikerekben gazdag boldog újévet!
Én mindig így készítem, és soha nem volt rá panasz!
Kedves Uram! A recept leírását értelmezni tudni kellene! Az első párolás után, amikor a hagyma zsiradékra sül, akkor tesszük a húst, és pirítjuk többször is.Mit nem lehet ezen érteni!Túl magas önnek?
Mautner Zsófi receptje alapján készítettem, tehát vele okoskodjon, ne velem!Nincs ezzel a leírással semmi baj!
Elfogom készíteni az unokámnak,mert a rákos ételeket nagyon szereti.Köszi!
Szia! Gyerekkoromban ettem utoljára gyömgytyúkot. Most már luxusnak számít nálunk ez is.Nagyon finom lehet,már az ízére nem emlékszem.
Egyszerű, de nagyon finom.Gyerekkoromban sokat ettem ilyen finom levest,mert a Nagyim nagyon tudott jókat főzni.
Nagyon klassz!Bocsi hogy rég nem jártam itt,de sajnos kevés időm van.
Nagyon guszta kis sütemény!A te recepted Editkém?Nagyszerű!
Györgyike,nagyon ügyes,és ötletes! Igazán nem jutna eszembe kosarat készíteni,mert 40 perc alatt félnék hogy megég a tészta,vagy kiszárad!
Nagyon klassz kis recept,és el is készítem!Köszi.
Nagyon klassz kis recept,bár nálunk csak én fogyasztok ilyeneket.
Köszi Editke!érdemes elkészíteni.Én csak gondolkodom mit is kéne főzni,és megnézem mim van,aztán már beugrik az új ötlet.Persze nem mindíg,kedv is kell hozzá!
Érdekes magyarázat,de nem túl meggyőző ehhez a recepthez.Répák meg lekvárhát.....mindenki maga tudja.Én nem így készíteném az biztos.
Illetve a darára gondolta,nekem nem jön így be,de külön a cékla tormahab,az igen.
Bíbor bazsalikom (Ocimum basilicum 'Rubin') Levelei sötétvörös, esetleg sötét alapon tarkás színűek, nagy aromatartalmúak. 30-40 cm magasra n..
A nemzetség valamennyi faja Közép-, illetve Dél-Amerikából származik, de mára a mérsékelt és a trópusi égövben szerte a világon termesztik őket. Az in..
A burgonyafélék családjába tartozó padlizsán (Erdélyben vineta) közeli rokona a paradicsom, a paprika és a burgonya. A padlizsán térhódítása ..
Az áfonya bársonyos, mélykék színű, Észak-Amerikában honos zamatos gyümölcs. Az indiánok ősidők óta használják gyógyászati célokra az egész gyümölcsöt..
A rebarbara nagyon régóta kedvelt növény. Igaz, az eredeti felhasználása messze nem a gasztronómia tárgykörébe tartozott, de a XVII-XVIII. században m..