Csirke lollipop

Csirke lollipop recept
Hozzávalók
A húshoz:
•  6 db kétízületes nagyobb csirkeszárny
• 
•  fekete tört bors
A panírhoz:
•  2 db tojás
•  5 ek búzaliszt
•  2 db zsemléből készült panko morzsa
A sütéshez:
•  8 dl napraforgó étolaj
•  körte chutney
•  1 db chili paprika
•  3 db császárkörte
•  1 tk almaecet
•  1 tk só
•  1 maréknyi mazsola
•  1 kevéske gyömbér
•  1-1 teáskanál szegfűbors és szegfűszeg
•  4 dkg cukor

Elkészítés módja

1. A két zsemlét darabokra vágjuk, majd egy aprító segítségével felaprítjuk. A csirkeszárny alsó és felső részét a köztük lévő ízületnél egy éles késsel szétvágjuk. A felső szárnyon az elvágott ízület alatt a bőrt és a inakat késsel körbevágjuk, majd a húst a kezünkkel letoljuk a másik irányba.

2. A húst lefejtjük a csontról, és kifordítjuk úgy, hogy a bőr belülre kerüljön. Az alsó szárnyról leválasztjuk a szárnyvéget. A szárnyvéget elkezdjük lefelé húzni, egészen addig amíg az alsó szárny csontjai elő nem bújnak.

3. A húst letoljuk a csontról, megcsavarjuk a vékonyabbik csontot, majd egy határozott mozdulattal kihúzzuk. Mint a felső szárnynál, úgy ennél is lefejtjük, majd kifordítjuk a húst. A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozzuk. A panírozáshoz a szárnyakat megforgatjuk a lisztben, tojásban, majd a zsemlemorzsában. A húst jól nyomkodjuk bele a morzsába.

4. Egy serpenyőben napraforgó olajat hevítünk, majd ebbe tesszük a csirkeszárnyakat, ügyelve arra, hogy a sütés első felében a csontok kilógjanak az olajból. Ezt azért tesszük így, hogy a csontok a sütés során ne feketedjenek meg.

5. Mikor a panírozott rész már kezd barnulni, akkor elfektetjük a szárnyakat, s folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük. Mikor megsült, kivesszük a serpenyőből, és egy konyhai papírtörlővel felitatjuk róla az olajat. Az érett, szaftos körtéket megmossuk, meghámozzuk, majd eltávolítjuk a magházat.

6. Az apró kockákra vágott körtét tegyük fel egy nagyobb lábosban főni. Fűszerezzük fahéjjal, szegfűborssal, szegfűszeggel és sóval. Adjuk hozzá a mazsolát, majd édesítsük cukorral.

7. Adjuk hozzá a frissen lereszelt gyömbért és az apróra vágott chili paprikát (ha nem szeretjük nagyon erősen, akkor dobjuk el az ereit). Jó sűrűre főzzük, majd adjuk hozzá az almaecetet. Ezzel még 5-6 percig főzzük.

Csirke lollipop recepthez fűződő történet, jótanács

Hatalmasan jó ötlet! Örülök, hogy megtanultam. A panko morzsát amúgy is nagyon szeretem használni, most friss zsemléből készítettem el, így nagyon omlós, ropogós lett a bunda a sütés után. Egy, az indiai konyhából származó fűszeres lekvárt, ún. chutney-t készítünk a körtéből, mely a sok illatos fűszertől lesz igazán pikáns (én ugyan az éléskamrából vettem elő, mert régebben már főztem be). Isteni mártogatós! A körtéből készült chutney-t sajtokhoz, pástétomokhoz, hideg sültekhez, vagy vadakhoz fogyaszthatjuk.

A leírásban szereplő Csirke lollipop recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.