Csirke lollipop
Elkészítés módja
1. A két zsemlét darabokra vágjuk, majd egy aprító segítségével felaprítjuk. A csirkeszárny alsó és felső részét a köztük lévő ízületnél egy éles késsel szétvágjuk. A felső szárnyon az elvágott ízület alatt a bőrt és a inakat késsel körbevágjuk, majd a húst a kezünkkel letoljuk a másik irányba.
2. A húst lefejtjük a csontról, és kifordítjuk úgy, hogy a bőr belülre kerüljön. Az alsó szárnyról leválasztjuk a szárnyvéget. A szárnyvéget elkezdjük lefelé húzni, egészen addig amíg az alsó szárny csontjai elő nem bújnak.
3. A húst letoljuk a csontról, megcsavarjuk a vékonyabbik csontot, majd egy határozott mozdulattal kihúzzuk. Mint a felső szárnynál, úgy ennél is lefejtjük, majd kifordítjuk a húst. A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozzuk. A panírozáshoz a szárnyakat megforgatjuk a lisztben, tojásban, majd a zsemlemorzsában. A húst jól nyomkodjuk bele a morzsába.
4. Egy serpenyőben napraforgó olajat hevítünk, majd ebbe tesszük a csirkeszárnyakat, ügyelve arra, hogy a sütés első felében a csontok kilógjanak az olajból. Ezt azért tesszük így, hogy a csontok a sütés során ne feketedjenek meg.
5. Mikor a panírozott rész már kezd barnulni, akkor elfektetjük a szárnyakat, s folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük. Mikor megsült, kivesszük a serpenyőből, és egy konyhai papírtörlővel felitatjuk róla az olajat. Az érett, szaftos körtéket megmossuk, meghámozzuk, majd eltávolítjuk a magházat.
6. Az apró kockákra vágott körtét tegyük fel egy nagyobb lábosban főni. Fűszerezzük fahéjjal, szegfűborssal, szegfűszeggel és sóval. Adjuk hozzá a mazsolát, majd édesítsük cukorral.
7. Adjuk hozzá a frissen lereszelt gyömbért és az apróra vágott chili paprikát (ha nem szeretjük nagyon erősen, akkor dobjuk el az ereit). Jó sűrűre főzzük, majd adjuk hozzá az almaecetet. Ezzel még 5-6 percig főzzük.
Csirke lollipop recepthez fűződő történet, jótanács
Hatalmasan jó ötlet! Örülök, hogy megtanultam. A panko morzsát amúgy is nagyon szeretem használni, most friss zsemléből készítettem el, így nagyon omlós, ropogós lett a bunda a sütés után. Egy, az indiai konyhából származó fűszeres lekvárt, ún. chutney-t készítünk a körtéből, mely a sok illatos fűszertől lesz igazán pikáns (én ugyan az éléskamrából vettem elő, mert régebben már főztem be). Isteni mártogatós! A körtéből készült chutney-t sajtokhoz, pástétomokhoz, hideg sültekhez, vagy vadakhoz fogyaszthatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.