Iskolaváró Jegesmedvegolyó
1. A tojásokat felrakjuk főni, amikor megítélésünk szerint keményre főztük (hivatalosan 15 perc fo.. Tovább
Komáromi Jókai palacsinta
1. A kolbászt hosszában félbe, majd negyedekre, majd azt cikkekre vágjuk és kevés zsiradékon (étola.. Tovább
Varga béles
1. A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű hőá.. Tovább
Bojtárleves
1. A lapockát felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, és a fokhagymát is. A szalonnát a zsiradékon a hagymákkal eg.. Tovább
Sertésszűz szilva chutneyval
1. A sertésszüzet lehártyázzuk, 3 darabba vágjuk, sózzuk színes borssal borsozzuk. Egy serpenyőb.. Tovább
Juharszirupos lazacsült
1. Egy keverőtálba tegyünk juharszirupot, őrölt római köményt, citrom levét, magos mustárt, a citromo.. Tovább
Bejgli kosárka
1. A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába tesszük, az élesztőt elkeverjük a tejjel, majd hozzátesszük a li.. Tovább
Kacsamellfilé narancsos répával és olajb..
1. A kacsamellfiléket beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Kb. 14 percig sütjük a b.. Tovább
Sertéskaraj rókagomba mártással
1. A gombát kevés sós vízben puhára főzzük a babérlevéllel, majd leszűrjük. A hagymát apróra .. Tovább
Székelykáposzta Kalla módra
1. A sertéshúst kockákra vágjuk, majd megtisztítjuk az inaktól és a hártyáktól. A hagymákat megti.. Tovább
Mortadella mousse
1. Tegyük a mortadellát, a ricottát, a parmezánt és a tejszínt egy turmixgépbe. 2. Turmixoljunk össze min.. Tovább
Naspolyatorta pavlovásított habcsókkal a..
Az egyik módszer a naspolyák tárolására az, hogy 1-2 hétre barna papírzacskó.. Tovább
Pihe-puha szilvás pite
1. Vegyük elő a robotgépünk tálját, mérjük bele a lisztet és a cukrot, adjuk hozzá a vaníliáscukrot a .. Tovább
Vargányás tagliatelle gombócos carbonara
1. A tésztának feltesszük forralni a vizet. A vízbe teszünk egy kevés sót. 2. A da.. Tovább
Rosé kacsamell vörösáfonya szósszal
1. Az áfonyát tisztítás után jól megmossuk, a cukorral együtt feltesszük főni egy edénybe.. Tovább
Olasz mandulatorta
1. Kezdésnek összekeverjük az őrölt mandulát, a keményítőt, a porcukrot, a sütőport, egy kevés sót és a ké.. Tovább
Almaszószos torta
1. A piskótát 180 fokon 20 percig sütjük egy nagyjából 20 cm-es formában. Ha megsült, vegyük ki a formából... Tovább
A klasszikus habcsók
1. A tojásfehérjét szép habbá verjük. 2. Hozzákeverjük a cukor felét aztán tovább verjük és hozzáadjuk .. Tovább
Nyalókák ijesztgetéshez
1. Terítsünk ki sütőpapírt közel a tűzhelyhez. 2. Lassú tűzön olvasszuk fel a cukrot. 3. Keverjük a.. Tovább
Rémséges muffinok
1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. 2. A tojást felhabosítjuk, hozzáadjuk a cukrot a tejet és az olaja.. Tovább