Iskolaváró Jegesmedvegolyó

Iskolaváró Jegesmedvegolyó recept
Hozzávalók
•  600-800 gramm sertés darált hús
•  2 evőkanál só
•  2 evőkanál őrölt piros paprika
•  1 evőkanál őrölt bors
•  2 evőkanál őrölt kömény
•  1.5 evőkanál őrölt majoranna
•  7 tojás
•  3 zsemle
•  1 marék panírmorzsa

Elkészítés módja

1. A tojásokat felrakjuk főni, amikor megítélésünk szerint keményre főztük (hivatalosan 15 perc forrástól számítva, de úgyis tízből heten elfelejtjük lekapcsolni időben, úgyhogy kemény tojás = forrásponttól számított 15 perc + mire eszünkbe jut, hogy már rég letelt a 15 perc). Eztán megpucoljuk, majd félrerakjuk pihenni, legalább 10 percre! Ez nagyon fontos, mert sokkal jobban hangzik majd amikor a vendégek megkérdezik, hogy mitől ilyen finom a jegesmedvegolyónk és mi azt fogjuk tudni válaszolni, hogy azért, mert 10 percet pihentettük, ahogy azt a recept is előírja. Egyébként semmi értelme vagy haszna pihentetni, de ha valamelyik akadékoskodó vendégünk mégis felkérdezne, hogy miért volt szükség a pihentetésre, akkor válaszoljuk azt, hogy levegőn dehidratáltuk a tojást, hogy a darálthúsos bundából kisülő fűszeres nedveket magába tudja fogadni sütéskor. Ez elegendő magyarázatot adhat a legfelkészültebb sznob ételkritikusnak is, és sokkal hozzáértőbbnek tűnhetünk tőle, az ételünkről pedig üvölteni fog, hogy “gourmet”.

2. Amíg a tojásaink pihennek, nekiláthatunk a zsemlék áztatásának. Győződjünk meg róla, hogy a zsemléink rászolgálnak a “vizes zsemle” elnevezésre és sehol sem maradtak kemények, szilárdak. Eztán nyomkodjuk ki őket és helyezzük egy tálba ahol összekeverjük majd a többi összetevővel. Kiemelt figyelemmel járjunk el nyomkodás közben, mert a nyomás mértéke nem haladhatja meg a másfél millió Pascal-t, amennyiben a markunkban kialakult nyomás értéke meghaladja a a 1 500 000 PA-t, kezdjük újra. Nyomás meghatározásra megfelelő átváltással használhatunk akár BAR, vagy egyéb newton méter alapú nyomás egységeket is, ez nincs kőbe vésve.

3. A darálthúst helyezzük a tálba a zsemlékre, és mivel már régen nem dolgoztunk tojással, üssünk rá egyet. Azért használunk csupán egy tojást és három zsemlét, mert rekord infláció van, illetve azért is, mert azt szeretnénk, hogy a masszánk sütés után is lágy legyen, átmenet a töltelék és a fasírt között. Ha kevesebb zsemlét és több tojást használnánk, akkor olyan masszív állagúra sülne, hogy még négy sör után sem mernénk belekötni.

4. Fűszerekkel bombázzuk meg és dagasztó mozdulatokkal karonként 5 ujjal keverjük homogén masszává.

5. Ha a tojásaink pihentek és a masszánk is elkészült, akkor vegyünk fel buszjegyre apró-kéregető kéztartást és tegyük bele a masszát, majd a tojást, és végül a tetejére újabb massza réteget, ezáltal a tojást gondosan körbezárva a keverékünkkel. Varázsgömbből jövendőmondó kézmozdulatokkal bizonyosodjunk meg róla, hogy a pépünk és a Stockholm szindrómás tojásunk között nem szorult be a levegő és készítsünk hógolyónyi szimmetrikus gömböket.

6. Golyóinkat jól dörgöljük be panírmorzsával, és helyezzük egy tepsibe. Vessünk rá egy gondos pillantást és máris értelmet fog nyerni a jegesmedvegolyó kifejezés, melyről nevét kapta az étel.

7. Sütőnkkel egyidejűleg kapcsoljunk be VHS kazettán vagy kalóz DVD-n egy 1978-as Dallas televízió szappanopera epizódot reklámszünetek nélkül, és amikor a stáblistához értünk, az iskolaváró jegesmedvegolyóink készen is vannak. Akiknek nincs meg a Dallas 1978-as évada VHS-en, azok süssék 220-200 Celsius fokon vagy 473-493 Kelvin fokon 45-50 percig. Sajnos nincs állítható sütőm, csak gázpalackos, mert a vértesboglári villanyszerelőm elfelejtett áramerősséget emeltetni a házamban és 16 amperen ketyegünk mint ükapáink, de szerintem ezek a sütési körülmények állják a helyüket. Bármilyen körettel remekül párosítható, gyors és finom étel. Imádja a zöldfűszereket, ez a recept csak prototípus, mindenki saját szájízére formálhatja! Ajánlom születésnapokra, halászhajó avatókra, és válóper tárgyalásokra egyaránt.

8. Kedves egészségetekre, soká’ éljen Csirkefiú a Remekbeszabott, a Monaco-tagadók globális vezére!

Iskolaváró Jegesmedvegolyó recepthez fűződő történet, jótanács

Az iskolaváró jegesmedvegolyó olyan nemzeti ételünk, melyet jellemzően augusztus végén készítünk, hiszen ilyenkor érik a szőlő, ami abszolút nem kell bele.

Az iskolaváró jegesmedvegolyó egész évben szabadon készíthető, ne várjunk vele augusztus végéig, a család egyik kedvence lesz, ha követitek a receptemet.

A leírásban szereplő Iskolaváró Jegesmedvegolyó recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.