Petrezselymes sertéssült

Petrezselymes sertéssült recept
Hozzávalók
•  50-60 dkg sertéscomb (legjobb a diója)
• 
•  2 púpozott evőkanál finomliszt
•  3 evőkanál olaj
•  5 dkg vaj
•  2 csokor petrezselyem
•  1 kisebb zeller (a gumója és a zöldje is)
•  1 nagyobb vöröshagyma
•  0.5 dl fehérbor (rizling)
•  kb.4 dl víz
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 kis pohár (150 gramm) tejföl
•  1 tojássárgája

Elkészítés módja

1. A combot a rostjaira merőlegesen 8 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, széleit, esetleges inas részeit bevágjuk. Ezután enyhén megsózzuk, a lisztben megforgatjuk, majd lerázzuk. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, a lisztezett combszeleteket oldalanként kb. 1 perc alatt megpirítjuk benne. Lecsöpögtetve félrerakjuk. A serpenyőt is félrehúzzuk, belerakjuk a vajat.

2. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A petrezselymet finomra vágjuk, ahogyan a zeller zöldjét és a hagymát is. A zellergumót apró (3-4 milliméteres) kockákra aprítjuk.

3. A serpenyőt újra tűzre tesszük, a benne lévő zsiradékot kissé megforrósítjuk, a hagymát rászórjuk, kevergetve, közepes lángon megfonnyasztjuk, de vigyázzunk, hogy ne piruljon meg. A maradék, kb. 1 púpozott evőkanál liszttel meghintjük, elkeverjük, a fele vizet ráöntjük. Habverővel szüntelen keverve sűrűre főzzük. Ezután öntjük csak hozzá a többi vizet, amivel továbbra is kevergetve 1-2 percig forraljuk. Akkor jó, ha híg mártás lesz belőle. A borral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, az elősütött hússzeleteket belerakjuk. Ugyancsak hozzáadjuk a zellert, a zeller- és petrezselyemzöldet. Kis lángra állítjuk, lefedjük, kb. 35 percig pároljuk, ezalatt a hús vajpuha lesz. Ha kell, egy kevés vízzel hígítjuk közben, mert ha túl sűrű a mártás, könnyen leég.

4. A tejfölt a tojássárgájával egy kis tálban kikeverjük. Folytonosan keverve a mártásos pecsenyéhez adjuk, még 1-2 percig forraljuk.

5. Párolt rizs illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Petrezselymes sertéssült recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.