Petrezselymes sertéssült
Elkészítés módja
1. A combot a rostjaira merőlegesen 8 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, széleit, esetleges inas részeit bevágjuk. Ezután enyhén megsózzuk, a lisztben megforgatjuk, majd lerázzuk. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, a lisztezett combszeleteket oldalanként kb. 1 perc alatt megpirítjuk benne. Lecsöpögtetve félrerakjuk. A serpenyőt is félrehúzzuk, belerakjuk a vajat.
2. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A petrezselymet finomra vágjuk, ahogyan a zeller zöldjét és a hagymát is. A zellergumót apró (3-4 milliméteres) kockákra aprítjuk.
3. A serpenyőt újra tűzre tesszük, a benne lévő zsiradékot kissé megforrósítjuk, a hagymát rászórjuk, kevergetve, közepes lángon megfonnyasztjuk, de vigyázzunk, hogy ne piruljon meg. A maradék, kb. 1 púpozott evőkanál liszttel meghintjük, elkeverjük, a fele vizet ráöntjük. Habverővel szüntelen keverve sűrűre főzzük. Ezután öntjük csak hozzá a többi vizet, amivel továbbra is kevergetve 1-2 percig forraljuk. Akkor jó, ha híg mártás lesz belőle. A borral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, az elősütött hússzeleteket belerakjuk. Ugyancsak hozzáadjuk a zellert, a zeller- és petrezselyemzöldet. Kis lángra állítjuk, lefedjük, kb. 35 percig pároljuk, ezalatt a hús vajpuha lesz. Ha kell, egy kevés vízzel hígítjuk közben, mert ha túl sűrű a mártás, könnyen leég.
4. A tejfölt a tojássárgájával egy kis tálban kikeverjük. Folytonosan keverve a mártásos pecsenyéhez adjuk, még 1-2 percig forraljuk.
5. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.