Ananászos rakottas

Elkészítés módja
1. A húst 10-12 szeletre vágjuk, kiverjük, inas részeit beirdaljuk. A fokhagymát összezúzzuk, a mustárral, a sóval, a curryporral meg a borssal együtt az olajba keverjük, és alaposan a húsba dörzsöljük.
2. Az ananászt lecsöpögtetjük, da a levéből 1 decit félreteszünk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tejszínnel és az ananászlével összekeverjük, a sajt kétharmadát hozzáadjuk.
3. A szalonna egyharmadát egy kb.18 centi átmérőjű, 8 centi magas tűzálló tálba szórjuk. Erre hússzeleteket fektetünk, ananásszal megszórjuk, a sajtos massza egyharmadát rálocsoljuk. Ezt a rétegezést még kétszer megismételjük, végül a tetejét a maradék sajttal behintjük. Előmelegített sütőben a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 150 °C) 1 óra 15 percen át sütjük úgy, hogy az első fél órában letakarjuk.
4. Ha kihűlt,1 napig a hűtőszekrényben pihentetjük, így nemcsak jobban szeletelhető, hanem azt a levet is magába szívja amit engedett, kicsit jobban összeérik.Cikkekre vágva, krokettel tálaljuk.
Ananászos rakottas recepthez fűződő történet, jótanács
A húsok fűszerezéséhez csipetnyi szerecsendiót meg citromhéjat is használhatunk. A tűzálló tálat alufóliával is kibélelhetjük, így tartalma könnyebben vágódeszkára borítható. Az ételt tűzálló tál helyett beáztatott cserépedényben is megsüthetjük.
Nagyon finom rakottas.
Ma elkészítettem.
Köszönöm a receptet.