Vassné Edit
Vass Lászlóné
Bemutatkozás:
Edit vagyok. Egy vas megyei faluban élek férjemmel. Két leány gyermekes anyuka, 3 fiú unokás nagyi vagyok. Imádok sütni-főzni a családom kedvére.
-Vass Lászlóné
- Név
- Vass Lászlóné
- Felhasználói név
- Vassné Edit
- Weboldal
- https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra
- Regisztráció időpontja
- 2013. 02. 18. 19:59
- Utoljára belépett
- 2019. 12. 16. 22:41
- Mesterszakács
- -
- Feltöltött receptek
- 1108 db
- Feltöltött cikkek
- -
- Hozzászólások
- 1511 db
- Kedvenc recepjei
- 27 db


Omlós-sajtos sütemény
1. A lisztben elkeverjük a sót, a szódabikarbónát, a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk a vajjal és végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy könnyen n..

Kókuszos Kinder tejszelet
1. A piskótához kettő darab 23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. 2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 3. A két darab tojást a cukorral együtt ..

Karácsonyi halászlé
1. A pontyot patkó alakúra felszeletelem, sózom és borsozom. Hűtőbe teszem felhasználásig. 2. A fazékba felteszem főni az apró halakat és a ponty fej..

Mákos-diós bejgli
1. Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk majd. 2. Begyúrjuk a tésztát. Az élesztőt kevés h..

Képviselőfánk gesztenyés krémmel
1. A tűzhelyt előmelegítem 220 fokra. 2. A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforralom, lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet, m..

Stolwerck szelet
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 2. Négy cipóra osztjuk. Mind a négyet egyenként kinyújtjuk. 3...

Rigó Jancsi sütemény
1. A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam az étolajat és a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. 2. A tepsit sütőpapírral kibéleltem, a..

Gesztenyepürés habcsókrolád
1. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb. 42x38 cm-es tepsit. 2. A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk. Ezután hozzákeverjük a kemény..

Kakaós-fahéjas briós
1. A tejet a cukorral felfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk. 2. Meleg helyen ¾ óra alatt a duplájára kel. 3. Kissé lisztezett fel..

Szalalkális sós perec
1. A tejben a szalalkálit feloldjuk. 2. Liszttel elkeverjük a sót. Én megszoktam kóstolni, hogy elég sós-e. 3. A liszttel elmorzsoljuk a vajat, hozz..

Mozzarellával töltött tökfasírt
1. A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, a magházat eltávolítjuk és durvára lereszeljük. 2. A csillagtököt meghámozzuk, a belsejét kivájjuk és le..

Praliné szelet
1. A tojást cukorral kihabosítom. A lisztet, sütőport összekeverem és hozzászitálom a tojásos alaphoz, majd lassan belekeverem a tésztába. 2. Ugyanúg..

Cukkinipuffancs
1. A cukkinit megtisztítjuk, a belsejét kivájjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük, meghintjük sóval és jól összeforgatjuk. Kb. 25 percre félretesszü..

Szűzpecsenye gyömbéres szilvával
1. A húst úgy készítjük elő, ahogyan a bélszínt szokás, vagyis miután hártyáját lefejtettük, őrölt borssal meg mustárral bedörzsöljük és olajjal megke..

Színes pudingos szelet II
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre vágjuk, cipót formázunk. 4 lapot sütünk (34x23 cm-es tepsi hátoldalán) 2. Világosra sütjük.180 fok,10-..

Havas fenyők
1. A tésztához a lisztet a porcukorral összeforgatjuk, majd a vajjal (margarinnal) elmorzsoljuk. A tojássárgáját hozzáadjuk, és addig gyúrjuk, míg tés..

Töltött káposzta-kuglóf
1. Áztassuk be annyi vízben a zsemlét, amennyi ellepi. 2. A káposztát szedjük leveleire és blansírozzuk 2 percig, forrásban lévő vízben a jó formálha..

Shrek szelet
1. A darált kekszet, a porcukrot, a vajat és a szükséges mennyiségű tejet összegyúrjuk. 2. A tésztát két egyenlő részre vesszük. Az egyik felébe a ka..

Császárné kedvence (diós-mandulás kalács)
1. A tojásokat szétválasztjuk. A margarint a cukorral, a tojássárgájával habosra keverjük, és a rummal ízesítjük. A diót beleforgatjuk, majd a kemény ..

Angol almás lepény
1. A töltelékhez az almákat félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kockákra vágjuk. A vizet a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk. Az almakock..

Karácsonyfa csokiból és mandulából
1. Rajzoljunk egy zsírpapírra 6-8 db hatágú csillagot. Ez lesz a makettünk. 2. Olvasszuk meg a cukrot a 40 ml vízben. Amikor homogén, adjuk hozzá a ..

Gesztenyés, csokoládés őzgerinc
1. 4 tojásból a hagyományos módon, közepes nagyságú tepsiben ujjnyi vastag piskótát sütünk. 2 őzgerincformát alufóliával vagy folpackkal kibélelünk. A..

Rumos kocka
1. A lisztet a vajjal (zsírral), a cukorral, a sütőporral, a tojássárgájával és 1 deci tejjel összegyúrjuk. Három egyenlő - kb. 34 dekás - részre oszt..

Aszalt szilvás, mákos-diós kocka
1. A cukrot egy tálba szórjuk, a tojások sárgáját ráütjük. Az alaposan megmosott citrom sárga héját ráreszeljük, és elektromos habverővel 3 percig hab..

Duplán túrós bukta
1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom. A túrót kissé áttöröm, hozzáadom a cukrot, tojást, kefírt, az olajat, élesztős tejet, majd a liszte..

Bazsalikomos csirkemell
1. A csirkemellfilét éles késsel felszúrjuk, az üreget kissé kitágítjuk. A bazsalikom leveleket, megmossuk leszárogatjuk. A csirkemell zsebeibe két-há..

Pécsi aprópecsenye
1. A húst lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk, tenyerünkkel kissé ellapítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd a szűzpecsenye ..

Karamellás szelet
1. A tésztához a tojások fehérjéit kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot kanalanként beleszórjuk. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd..

Erdész gombóc
1. A gombóc hozzávalóit összekeverjük és egy nagyon lágy masszát kell, hogy kapjunk, amit 2 kiskanál segítségével fogunk majd az olajba beleszaggatni ..

Májrizsleves
1. A csontot amennyire lehet, több darabra vágjuk – a legjobb eleve így vásárolni -, forrásban lévő vízbe engedjük 3-4 percre. Ezután leszűrjük, langy..
Ananászos rakottas
Nagyon finom rakottas.
Ma elkészítettem.
Köszönöm a receptet.
Isteni szelet
Sajnos nem tudom én itt kijavítani.
Talán az oldal üzemeltetője javítani fogja,hogy apránként adjuk hozzá a vizet.
Köszönöm az észrevételt.
Almás túrós lepény
Elkészült a sütemény.
Nagyon finom lett,akár az ünnepi asztalra is tehető.
Köszönöm szépen a receptet.
Gesztenyés, gesztenyehabos krémes
Köszönöm szépen a kedvességed Eszter.
A pudingpor helyett főzzél egy besamelt,mint régen szoktunk.
Akkor nem volt pudingpor.
Ízesítettük vaníliás cukorral vagy éppen amilyen ízt szerettünk volna.
Fűszervajas harcsatekercs párolt ...
Ez IGEN!
Férjem fogta harcsából elfogom készíteni.
Csodaszép tálalás!
Gratulálok Zsuzsi.
Diós-piskótatalléros, krémes kocka
Köszönöm szépen Eszter.Nagyon finom süti.
Kókuszos, vaníliakrémes sütemény
Szia Zsuzsa!
A neten láttam,gyors süteményt kerestem.
Nagyon finom,pillanatok alatt elfogyott.
Érdemes kipróbálni.
Sajtos, tepertőkrémes pogácsa
Köszönöm szépen,jó magasra feljöttek.
Így a sikeres,meg van miből harapni.
Nutellás-lekváros rózsák, muffins...
köszönöm szépen Manóka.
Finom volt,ajánlom elkészítésre.
Házi kifli
Köszönöm szépen Manócska.
Nagyon finom,már többször megsütöttem.
Nincsenek cikkei.
Weboldalunkon a cikk feltöltés, ahogy a recept feltöltés is, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat és tölthet fel cikket. Ha Te is kedvet kaptál cikkíráshoz, ide kattintva máris kezdheted.