Kókuszos, vaníliakrémes sütemény
Elkészítés módja
1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
2. Egy 24×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, majd a tésztát beleöntjük és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, fóliával letakarva 25 perc alatt megsütjük.
3. A csokoládét a vajjal együtt egy lábasban felolvasztjuk.
4. A megsült tésztát tálcára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd a tetejére egy másik tálcát téve visszafordítjuk.
5. A kihűlt süteményt a vajas csokoládéval lekenjük és fagyasztóba téve hagyjuk dermedni.
6. A tejet a pudingporral, cukrokkal, tojássárgájával csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük és utána hagyjuk kihűlni.
7. A habtejszínt kemény habbá verjük és a vaníliás krémet apránként hozzáadva, jól kihabosítjuk.
8. A csokoládéra kenjük a krém 2/3 részét és elsimítjuk.
9. A tésztát négyzet alakúra felvágjuk.
10. A maradék krémet habzsákba szedjük és apró rózsákat nyomunk a kockák közepére, majd a tetejére csokoládét reszelünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!Kókuszos, vaníliakrémes sütemény recepthez fűződő történet, jótanács
Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott. Próbáljátok ki ezt a finom ,kókuszos, krémes süteményt!
Szia Zsuzsa!
A neten láttam,gyors süteményt kerestem.
Nagyon finom,pillanatok alatt elfogyott.
Érdemes kipróbálni.
Nagyon guszta kis sütemény!A te recepted Editkém?Nagyszerű!