Fatörzs

Elkészítés módja
1. A piskótatekercset óvatosan kihengergetjük, és vékonyan megkenjük a felforrósított lekvárral (ha túl sűrű lenne, egy kevés likőrrel hígíthatjuk).
2. A cukrot a tojássárgájával kikeverjük, majd vízgőz fölött krémesre főzzük, és hűlni hagyjuk. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat (margarint) először magában, majd a vaníliás cukorral keverjük habosra. Az olvasztott csokoládét belecsorgatjuk, majd apránként a kihűlt cukros tojáskrémet, végül a rumot is belekeverjük.
3. A krém kétharmadát egyenletesen a piskótalapra kenjük – ha a lekvár már kellően megdermedt rajta –, majd a durvára vágott dióval és a langyos vízbe áztatott, lecsöpögtetett mazsolával megszórjuk. Szorosan föltekerjük, a maradék krémmel körbekenjük.
4. Villával belekarcoljuk a törzset. Csíkokra vágott mandulával, pirított dióval, mogyoróval, kókuszreszelékkel és marcipánfigurákkal egyaránt díszíthetjük. Tálalás előtt behűtjük, hogy szépen szeletelhessük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.