Olasz mandulatorta
Kedves Zsuzsa!
A hozzávalókat javítottuk, elnézést a kellemetlenségért!
Üdvözlettel:
Mesterszakács.hu
Bemutatkozás:
Mesterszakács weboldalunkat 2010. szeptember 15-én indítottuk útjára azzal a céllal, hogy a hagyományos magyar ízeket népszerűsítsük, és egyben megismertessük a főzés iránt érdeklődök, kedvelők, vagy már professzionális módon űzők körében. 2012 decemberére eljutottunk oda, hogy a világ 147 országából látogatják oldalunkat rendszeresen, és használják receptjeinket. Az internet korában, rohanó világunkban, amikor a személyes beszélgetések szinte teljesen virtuális módon történnek, jött az a gondolat, vigyük közelebb felhasználóinkhoz a mesterszakácsok receptjeit. - "Amit egy mesterszakács mond, az nem szentírás, de mindenképp hasznos" gondolat végleg döntésre bírt minket, mely szerint meg kell weboldalunkat újítani azon feltételek alapján, hogy a mesterszakácsokat tegyük elérhetővé látogatóink számára, kérdezhessenek tőlük, hiszen a konyhai gyakorlat rengeteg tapasztalattal vértezte fel Őket, és ezt szívesen meg is osztják Önökkel. - Látogatóink, ha egy-egy letöltött receptet sikeresen elkészítettek, netán kitaláltak, átdolgoztak, akkor legyen hozzá felület, ahol be is mutathassák azt, illetve a többi látogató kérdezhessen tőlük, mondhassa el véleményét az adott receptről akár azon nyomban, ott a recept alatt. - Mai világunkban rengetegen főznek, írják le gondolataikat különböző blog oldalakon, amikre vagy rábukkan a látogató, és a továbbiakban rendszeresen látogatja az adott oldalt, vagy nem, és akkor értékes receptek, olvasmányos cikkek sikkadhatnak el méltánytalanul. Ennek érdekében kutassuk fel azon bloggereket, és mutassuk is be "Blog ajánló" rovatunkban Őket, kiknek munkái méltán kivívták szakácsaink, cukrászaink elismerését. - Biztosítsunk lehetőséget arra, hogy felhasználóink a nagyközönség kizárásával beszélgethessenek egymással, és ehhez legyen egy "privát üzenetküldő" szolgáltatásunk, melybe még oldalunk adminisztrátorai sem látnak bele, ezzel biztosítva felhasználóinknak a teljes szuverenitást. Ezen főbb gondolatok alapján indítottuk el 2013. február 8-án útjára a Mesterszakács 2.0-t bízva abban, hogy minden olyan lehetőséget biztosítottunk Önöknek, amelyek szükségesek ahhoz, hogy jól érezzék magukat itt, és szívből ajánlják oldalunkat ismerőseiknek. Észrevételeiket, kéréseiket az alábbi e-mail címre várjuk. mesterszakacs@mesterszakacs.eu
-Mesterszakacs.hu
1. A tojásfehérjét szép habbá verjük. 2. Hozzákeverjük a cukor felét aztán tovább verjük és hozzáadjuk a maradék cukrot egészen addig verve míg egy s..
1. Terítsünk ki sütőpapírt közel a tűzhelyhez. 2. Lassú tűzön olvasszuk fel a cukrot. 3. Keverjük amíg aranyszínű bugyborékokkal forrni kezd, majd a..
1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. 2. A tojást felhabosítjuk, hozzáadjuk a cukrot a tejet és az olajat. 3. A sütiformákat kibéleljük cuki vagy ..
1. A keszegeket megmossuk, leszárogatjuk, majd mindkét oldalukat sűrűn beirdaljuk (jobb helyeken eleve így kapható). Kívül-belül besózzuk (halanként k..
1. Az alapanyagokat a kókuszreszelék kivételével összekeverjük. 2. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. 3. A köze..
1. A hideg vajat kisebb darabokra vágjuk, majd 20 dkg liszt társaságában konyhai robotgép segítségével (kézzel is csinálhatjuk) összedolgozzuk. Vigyáz..
1. A tejet meglangyosítjuk, egy decit kimerünk belőle, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kevés porcukrot, és nagyjából 15 perc alatt föl..
1. Első lépésben meghámozzuk, elnegyedeljük, majd a magházakat eltávolítva citromos vízbe tesszük a körtéket (nehogy megbarnuljanak). 2. A vizet egy ..
1. A cukkinit és a csillagtököt meghámozzuk, mindkettőt lapjában félbevágjuk, majd kikaparjuk a magjaikat. Húsukat hosszú vékony szálakra gyaluljuk. A..
1. A tésztát szobahőmérsékleten fölengedjük. Meglisztezett gyúrólapon téglalap alakúra nyújtjuk, majd 12 darab, egyenként nagyjából másfél ujjnyi szél..
1. A tésztához való lisztet egy fém keverőtálba szórjuk. A vizet a sóval fölforraljuk, a lisztre öntjük, és eleinte fakanállal, majd kézzel addig dol..
1. A kakaós tésztához a kekszet a kakaóporral, a porcukorral, a rummal, a kávéval és a vízzel együtt összedolgozzuk. Ezt követően félretesszük addig, ..
1. A tojást a porcukorral együtt kb. 3 perc alatt simára keverjük, majd az olvasztott vaj segítségével tovább dolgozzuk. 2. Az aszalt gyümölcsöt, a m..
1. Erdély legismertebb édes süteménye, amit régebben a cserepes kandallók nyitott tűzterében, hosszú kürtőskalács sütő dorongra tekerve, nyílt parázso..
1. A tejet meglangyosítjuk. Belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, s meleg helyen letakarva 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet ..
1. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb. egy fél órára (nagyobbra vágjuk mint pl. a pörkölt alá..
1. Megmossuk és kockákra vágjuk a húst, majd egy edénybe téve öntünk rá kevés olajat, megszórjuk gyros porral és összekeverve pár órára félrerakjuk, a..
1. A gombának levágjuk a keményebb tönk részét, majd alaposan megmossuk. 2. Egy serpenyőben, kevés olajban megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljü..
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 30 percet pihentetjük. 2. Ezalatt a darált húshoz hozzáadunk 1 db kisebb, kockára vágott vöröshagymát, 2 gere..
1. Megtisztítjuk a spárgát. A spárga rügyeket (kb. 3-5 cm hosszan) levágjuk és félretesszük, a szárakat pedig 2 cm-es darabokra vágjuk. 2. A szárakat..
1. A tejet meglangyosítom, elkeverem a cukorral, beöntöm a kenyérsütőgép tartályába és belemorzsolom az élesztőt. Ha kézzel készítem, akkor a dagasztó..
1. Áztassuk be annyi vízben a zsemlét, amennyi ellepi. 2. A káposztát szedjük leveleire és blansírozzuk 2 percig, forrásban lévő vízben a jó formálha..
1. A tojásokat a cukorral egy elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük, majd továbbkeverve kanalanként hozzáadjuk a vizet. 2. A lisztet a..
1. Egy serpenyőben a vajat felolvasztom, majd rádobom a csíkokra vágott bacon-t és lassú tűzön aranybarnára pirítom. 2. Amint elkészült a bacon, egy t..
1. Az almaszószhoz 4 almát pucoljunk meg és vágjuk egyforma kockákra. 2. Egy kis vajban pároljuk meg, szórjuk rá a lisztet, kavarjunk egyet rajta és ..
1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd vékonyra kinyújtom. 2. Megkenem tojásfehérjével, megszórom reszelt sajttal és egy derelyevágóval formás háro..
1. A rizst előfőzöm, a tojásokat keményre főzöm és apró kockákra vágom. 2. Az olajat felteszem egy edénybe forrósodni, rádobom a kockákra vágott sárga..
1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, aprítsuk fel, majd egy lábosban kezdjük felolvasztani a vajat. 2. Pirítsuk meg benne a zöldségeket a vékonyra felszel..
1. A liszteket összekeverjük a sóval, majd az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. 2. A megkelt élesztőt hozzáadjuk a liszthez, majd a tojáso..
1. Pucoljuk meg a gombát, egy tiszta ecsettel alaposan tisztítsuk meg a földtől. Aprítsuk fel a hagymát, reszeljük le a fokhagymát és pároljuk meg az ..
Kedves Zsuzsa!
A hozzávalókat javítottuk, elnézést a kellemetlenségért!
Üdvözlettel:
Mesterszakács.hu
Kedves Zs!
Oldalunkon van még egy, talán autentikusabb Phó leves: https://mesterszakacs.hu/recept/pho-leves-6844
Jó főzést ha kedvet kapna hozzá :)
Üdvözlettel: Mesterszakács
Kedves István!
Köszönjük észrevételét! Dolgozunk a megvalósításon :)
Üdvözlettel: Mesterszakács
Kedves georgeba!
Köszönjük észrevételét. A vastag erek kivágása igazából csak opcionális.
A receptet ennek megfelelően javítottuk.
További jó sütést-főzést!
Kedves Scarlett69!
Köszönjük az észrevételét, sajnos mi nem találjuk, hogy a receptben utalás volna arra, hogy gluténmentesek ételről van szó. Tudna segíteni, hogy pontosan mi itt a megtévesztő vagy félrevezető?
Segítségét köszönve: Mesterszakács.hu
Kedves Tibor!
Javítottuk a kategória nevét.
Köszönjük az észrevételt :)
Üdv.: Mesterszakács.hu csapat
Kedves felhasználó!
Üdvözöljük weboldalunkon és kellemes időtöltést kívánunk.
Admin
Kedves Gibrok, az ok roppant egyszerű, túl forró zsiradékban süti a fasírtot, így mielőtt átsülne teljesen ki kell, hogy szedje belőle, mert a külseje már megégne. Fele annyira meleg zsiradékban sütve tökéletesen át fog sülni.
Kedves Máthé Zsuzsanna!
Minden regisztrált felhasználónk személyes profilja úgy lett kialakítva, hogy ott lehetősége van saját weboldalára, blogjára mutató, aktív átirányítású linket elhelyezni, mint ahogy ön is tette. Ennek értelmében a képanyagon linket tartalmazó szöveg elhelyezése felesleges. Minden felhasználónk receptje mellett megjelenítésre kerül profilképe, hogy a látogató rögtön tudja kinek a receptjét olvassa. Weboldalunkra történt regisztrációjával minden felhasználónk elfogadta felhasználási feltételeinket, ahol további kérdéseire ön is választ kaphat. Amennyiben egyéb kérdése-kérése volna, úgy kérem írjon címünkre.
Üdvözlettel, Admin
Kedves táncoló fakanál!
Üdvözöljük weboldalunkon és kellemes időtöltést kívánunk.
Kedves Sanyi52.
Átlagos halméret esetén érvényes az állítása. Ellenben minél nagyobb egy hal, annál zsírosabb is, így több húsos rész is bekerülhet a tepertőnek szántak közé, és akkor már javallott a filézés.
Köszönjük Zsuzsa a visszajelzést, mi nagyon kedveljük ezt a fogást.
Köszönjük a pozitív visszajelzést, szerintünk is egy nagyon finom és különleges fogás.
Kedves veruss74.
Üdvözlünk a weboldalon és egyben kellemes időtöltést és böngészést kívánunk.
Admin
Kedves Kiskukta!
Köszönjük a visszaigazolást, sajnos elírtuk a piskótalap nevét, nem kakaós, hanem hagyományos, ellenben a lapon a vaníliakrém körül látszik a csokoládékrém, tehát így már teljes a recept és a fotó közötti összhang.
Kedves Zsuzsa. A középső lap elősütésére két okból van szükség, hogy biztosan megsüljön és a szeleteknek tartást adjon, illetve sütés nélkül ne vegyen fel nedvességet a két töltelék között és emiatt még véletlenül se legyen "szalonnás" a végeredmény.
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 20.000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 20.000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.
Nem csoda, hiszen rengeteg komplex ízt tartalmaz ez a fogás.
Receptjei olvasgatva, nem hiszem, hogy bármi elkészítése gondot jelentene önnek kedves Zsuzsa! :)
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 20.000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.
Mitől kuglóf a kuglóf? Attól a bizonyos lyuktól a közepén. A kuglóf egy egyedi formájú, csonka kúp alakú fém vagy cserépedényben sütött, közepes mé..
A közelmúltban a táplálkozási szakértők elsősorban a különféle betegségekben szenvedők gyógyászati táplálkozásának kiválasztásával foglalkoztak, a..
Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. Bizonyosan sokan találkoztak már az okra nevével, vagy a piaco..
Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. A menza sokunk gyerekkorát végigkísérte. Vannak, akik örömmel gondoln..
Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. Kevés dolog esik olyan jól a tomboló, nyári melegben, mint egy hideg, bub..
Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. A chia mag gazdag rostokban, antioxidánsokban, B-vitaminokban és ásványi ..
Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. Ha épp nem rendelkezünk a megfelelő kozmetikumokkal, akkor is könnyedén t..
Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. Nincs is jobb nyáron, mint egy kiülős helyen enni egy jót, de hogyan tegy..
Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. Hogy mikor igyál fehérjeturmixot, ha diétázol, az mindenekelőtt az eg..
Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. A születésnap egyik alapkelléke a születésnapi torta. Évente egyszer mind..
Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. A bor és pezsgő sokak kedvence, ám sokan kizárólag abban gondolkodnak, ho..
Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. Az eper tárolásával kapcsolatos tippjeink segíthetnek, hogy se a gyümölcs..
Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. A nyári zöldségek mind sokoldalúan felhasználhatók. Akár levesbe,..
Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. Ezek a könnyű nyári ételek finomak, egészségesek és laktatóak. Próbáld ki..
Ezt a cikket köszönjük a colore.hu női életmód magazinnak. Rengeteg vígjáték sorozatot néz az ember élete során, újat és régit i..