admin
Mesterszakacs.hu
Bemutatkozás:
Mesterszakács weboldalunkat 2010. szeptember 15-én indítottuk útjára azzal a céllal, hogy a hagyományos magyar ízeket népszerűsítsük, és egyben megismertessük a főzés iránt érdeklődök, kedvelők, vagy már professzionális módon űzők körében. 2012 decemberére eljutottunk oda, hogy a világ 147 országából látogatják oldalunkat rendszeresen, és használják receptjeinket. Az internet korában, rohanó világunkban, amikor a személyes beszélgetések szinte teljesen virtuális módon történnek, jött az a gondolat, vigyük közelebb felhasználóinkhoz a mesterszakácsok receptjeit. - "Amit egy mesterszakács mond, az nem szentírás, de mindenképp hasznos" gondolat végleg döntésre bírt minket, mely szerint meg kell weboldalunkat újítani azon feltételek alapján, hogy a mesterszakácsokat tegyük elérhetővé látogatóink számára, kérdezhessenek tőlük, hiszen a konyhai gyakorlat rengeteg tapasztalattal vértezte fel Őket, és ezt szívesen meg is osztják Önökkel. - Látogatóink, ha egy-egy letöltött receptet sikeresen elkészítettek, netán kitaláltak, átdolgoztak, akkor legyen hozzá felület, ahol be is mutathassák azt, illetve a többi látogató kérdezhessen tőlük, mondhassa el véleményét az adott receptről akár azon nyomban, ott a recept alatt. - Mai világunkban rengetegen főznek, írják le gondolataikat különböző blog oldalakon, amikre vagy rábukkan a látogató, és a továbbiakban rendszeresen látogatja az adott oldalt, vagy nem, és akkor értékes receptek, olvasmányos cikkek sikkadhatnak el méltánytalanul. Ennek érdekében kutassuk fel azon bloggereket, és mutassuk is be "Blog ajánló" rovatunkban Őket, kiknek munkái méltán kivívták szakácsaink, cukrászaink elismerését. - Biztosítsunk lehetőséget arra, hogy felhasználóink a nagyközönség kizárásával beszélgethessenek egymással, és ehhez legyen egy "privát üzenetküldő" szolgáltatásunk, melybe még oldalunk adminisztrátorai sem látnak bele, ezzel biztosítva felhasználóinknak a teljes szuverenitást. Ezen főbb gondolatok alapján indítottuk el 2013. február 8-án útjára a Mesterszakács 2.0-t bízva abban, hogy minden olyan lehetőséget biztosítottunk Önöknek, amelyek szükségesek ahhoz, hogy jól érezzék magukat itt, és szívből ajánlják oldalunkat ismerőseiknek. Észrevételeiket, kéréseiket az alábbi e-mail címre várjuk. mesterszakacs@mesterszakacs.eu
-Mesterszakacs.hu
- Név
- Mesterszakacs.hu
- Felhasználói név
- admin
- Weboldal
- http://mesterszakacs.hu
- Regisztráció időpontja
- 2010. 09. 15. 11:30
- Utoljára belépett
- 2021. 01. 07. 08:26
- Mesterszakács
- -
- Feltöltött receptek
- 2224 db
- Feltöltött cikkek
- 60 db
- Hozzászólások
- 382 db
- Kedvenc recepjei
- 44 db


Gyoza
1. A tésztához való lisztet egy fém keverőtálba szórjuk. A vizet a sóval fölforraljuk, a lisztre öntjük, és eleinte fakanállal, majd kézzel addig dol..

Kókuszos keksztekercs
1. A kakaós tésztához a kekszet a kakaóporral, a porcukorral, a rummal, a kávéval és a vízzel együtt összedolgozzuk. Ezt követően félretesszük addig, ..

Gyümölcskenyér (vagy püspökkenyér)
1. A tojást a porcukorral együtt kb. 3 perc alatt simára keverjük, majd az olvasztott vaj segítségével tovább dolgozzuk. 2. Az aszalt gyümölcsöt, a m..

Kürtőskalács faszénen sütve
1. Erdély legismertebb édes süteménye, amit régebben a cserepes kandallók nyitott tűzterében, hosszú kürtőskalács sütő dorongra tekerve, nyílt parázso..

Virslis kifli
1. A tejet meglangyosítjuk. Belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, s meleg helyen letakarva 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet ..

Fonott kalács
1. A tejet meglangyosítjuk. A felét egy pohárba öntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd 1 kiskanál cukor segítségével meleg helyen kb. 15 perc alatt ..

Flódni
1. A tésztához a lisztet a margarinnal együtt elmorzsoljuk, megsózzuk, majd a cukor, az összemorzsolt élesztő és a víz segítségével összegyúrjuk. Leta..

Tejes pite
1. 220 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a tésztához a lisztet a tojásokkal és a tejjel együtt kikeverjük. Ezután öntjük hozzá a többi tejet. A cukorr..

Töki pompos
1. A kétféle lisztet egy nagy tálban összeforgatjuk, a közepét pedig kimélyítjük. Öntünk bele két deci vizet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd 10-15 p..

Csokis piskóta
1. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral együtt összekeverjük. 2. A tojásokat a kétféle cukorral együtt az elektromos habverő segítségével addig ke..

Linzerkarika
1. A tésztához valókat a kakaó kivételével egy tálba tesszük, eleinte csak morzsolgatjuk, majd ha már nem látunk benne nagyobb vajdarabokat, szépen ös..

Grízes tészta
1. A búzadarát a felforrósított vajon vagy olajon 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Két deci forró vizet öntünk rá, majd lefödjük, és a tűzről lev..

Ribizlilekvár
1. A ribizlit alaposan megmossuk, jól lecsöpögtetjük, majd egy villa segítségével lefejtjük a fürtről a szemeket. 2. A szemeket áttörjük egy szitán, ..

Zöldborsókrémleves
1. Egy kisebb lábasban felforralunk 5 deci vizet. Megmossuk a borsót, beleszórjuk a vízbe, megfűszerezzük az ételízesítővel, és lefedve kb 15. percen ..

Túrós batyu
1. A töltelékhez szükséges alapanyagokat egy tálba szórjuk, majd alaposan összekeverjük. 2. A hajtogatott, majd pihentetett élesztős vajastésztát eny..

Hagymaropogós
1. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb. egy fél órára (nagyobbra vágjuk mint pl. a pörkölt alá..

Óriás tócsni töltve
1. Megmossuk és kockákra vágjuk a húst, majd egy edénybe téve öntünk rá kevés olajat, megszórjuk gyros porral és összekeverve pár órára félrerakjuk, a..

Olasz laskagomba
1. A gombának levágjuk a keményebb tönk részét, majd alaposan megmossuk. 2. Egy serpenyőben, kevés olajban megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljü..

Orosz töltött tésztatekercsek (Gruzincsi..
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 30 percet pihentetjük. 2. Ezalatt a darált húshoz hozzáadunk 1 db kisebb, kockára vágott vöröshagymát, 2 gere..

Zöldspárga krémleves fokhagymás pirítóssal
1. Megtisztítjuk a spárgát. A spárga rügyeket (kb. 3-5 cm hosszan) levágjuk és félretesszük, a szárakat pedig 2 cm-es darabokra vágjuk. 2. A szárakat..

Csavart vajas kifli
1. A tejet meglangyosítom, elkeverem a cukorral, beöntöm a kenyérsütőgép tartályába és belemorzsolom az élesztőt. Ha kézzel készítem, akkor a dagasztó..

Töltött káposzta-kuglóf
1. Áztassuk be annyi vízben a zsemlét, amennyi ellepi. 2. A káposztát szedjük leveleire és blansírozzuk 2 percig, forrásban lévő vízben a jó formálha..

Mária szelet Edit módra
1. A tojásokat a cukorral egy elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük, majd továbbkeverve kanalanként hozzáadjuk a vizet. 2. A lisztet a..

Spenótos csirkeragu tésztával
1. Egy serpenyőben a vajat felolvasztom, majd rádobom a csíkokra vágott bacon-t és lassú tűzön aranybarnára pirítom. 2. Amint elkészült a bacon, egy t..

Kecskesajttal, datolyával töltött karaj ..
1. Az almaszószhoz 4 almát pucoljunk meg és vágjuk egyforma kockákra. 2. Egy kis vajban pároljuk meg, szórjuk rá a lisztet, kavarjunk egyet rajta és ..

Sajtos mártogatós
1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd vékonyra kinyújtom. 2. Megkenem tojásfehérjével, megszórom reszelt sajttal és egy derelyevágóval formás háro..

Barna rizses zöldségek
1. A rizst előfőzöm, a tojásokat keményre főzöm és apró kockákra vágom. 2. Az olajat felteszem egy edénybe forrósodni, rádobom a kockákra vágott sárga..

Pasztinákkrémleves
1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, aprítsuk fel, majd egy lábosban kezdjük felolvasztani a vajat. 2. Pirítsuk meg benne a zöldségeket a vékonyra felszel..

Sajtos, joghurtos kifli
1. A liszteket összekeverjük a sóval, majd az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. 2. A megkelt élesztőt hozzáadjuk a liszthez, majd a tojáso..

Rókagombaleves, zöldfűszeres zsemlegombó..
1. Pucoljuk meg a gombát, egy tiszta ecsettel alaposan tisztítsuk meg a földtől. Aprítsuk fel a hagymát, reszeljük le a fokhagymát és pároljuk meg az ..
Vietnami Pho Bo leves
Kedves Zs!
Oldalunkon van még egy, talán autentikusabb Phó leves: https://mesterszakacs.hu/recept/pho-leves-6844
Jó főzést ha kedvet kapna hozzá :)
Üdvözlettel: Mesterszakács
Fokhagymás-mustáros csirkemell
Kedves István!
Köszönjük észrevételét! Dolgozunk a megvalósításon :)
Üdvözlettel: Mesterszakács
Dagadt paprika
Kedves georgeba!
Köszönjük észrevételét. A vastag erek kivágása igazából csak opcionális.
A receptet ennek megfelelően javítottuk.
További jó sütést-főzést!
Túrós zabpogácsa
Kedves Scarlett69!
Köszönjük az észrevételét, sajnos mi nem találjuk, hogy a receptben utalás volna arra, hogy gluténmentesek ételről van szó. Tudna segíteni, hogy pontosan mi itt a megtévesztő vagy félrevezető?
Segítségét köszönve: Mesterszakács.hu
Gombás tejfölös puliszka
Kedves Tibor!
Javítottuk a kategória nevét.
Köszönjük az észrevételt :)
Üdv.: Mesterszakács.hu csapat
Húsgolyó három királyok módra
Kedves felhasználó!
Üdvözöljük weboldalunkon és kellemes időtöltést kívánunk.
Admin
Paradicsomos káposztafőzelék fasí...
Kedves Gibrok, az ok roppant egyszerű, túl forró zsiradékban süti a fasírtot, így mielőtt átsülne teljesen ki kell, hogy szedje belőle, mert a külseje már megégne. Fele annyira meleg zsiradékban sütve tökéletesen át fog sülni.
Csokis-túrós, rakott rétes
Kedves Máthé Zsuzsanna!
Minden regisztrált felhasználónk személyes profilja úgy lett kialakítva, hogy ott lehetősége van saját weboldalára, blogjára mutató, aktív átirányítású linket elhelyezni, mint ahogy ön is tette. Ennek értelmében a képanyagon linket tartalmazó szöveg elhelyezése felesleges. Minden felhasználónk receptje mellett megjelenítésre kerül profilképe, hogy a látogató rögtön tudja kinek a receptjét olvassa. Weboldalunkra történt regisztrációjával minden felhasználónk elfogadta felhasználási feltételeinket, ahol további kérdéseire ön is választ kaphat. Amennyiben egyéb kérdése-kérése volna, úgy kérem írjon címünkre.
Üdvözlettel, Admin
Csokis-túrós, rakott rétes
Kedves táncoló fakanál!
Üdvözöljük weboldalunkon és kellemes időtöltést kívánunk.
Haltepertő
Kedves Sanyi52.
Átlagos halméret esetén érvényes az állítása. Ellenben minél nagyobb egy hal, annál zsírosabb is, így több húsos rész is bekerülhet a tepertőnek szántak közé, és akkor már javallott a filézés.
Diós csiga muffinformában
Köszönjük Zsuzsa a visszajelzést, mi nagyon kedveljük ezt a fogást.
Ferdinánd tekercs Karcagról
Köszönjük a pozitív visszajelzést, szerintünk is egy nagyon finom és különleges fogás.
Hamburger puffancs
Kedves veruss74.
Üdvözlünk a weboldalon és egyben kellemes időtöltést és böngészést kívánunk.
Admin
Gesztenyés, csokoládés őzgerinc
Kedves Kiskukta!
Köszönjük a visszaigazolást, sajnos elírtuk a piskótalap nevét, nem kakaós, hanem hagyományos, ellenben a lapon a vaníliakrém körül látszik a csokoládékrém, tehát így már teljes a recept és a fotó közötti összhang.
Bejglitorta
Kedves Zsuzsa. A középső lap elősütésére két okból van szükség, hogy biztosan megsüljön és a szeleteknek tartást adjon, illetve sütés nélkül ne vegyen fel nedvességet a két töltelék között és emiatt még véletlenül se legyen "szalonnás" a végeredmény.
Szilaspogonyi vaddisznóragu
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 20.000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.
Sertésszűz mogyorós-diós, zöldbor...
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 20.000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.
Fűszeres steak, pirított shitake ...
Nem csoda, hiszen rengeteg komplex ízt tartalmaz ez a fogás.
Pikáns csirkemell-nyársak zöldség...
Receptjei olvasgatva, nem hiszem, hogy bármi elkészítése gondot jelentene önnek kedves Zsuzsa! :)
Tutti-frutti kocka
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 20.000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.

Szárnyas vadak királynéja
- Magyar Elek a halhatatlan, örökérvényű Ínyesmester írja szakácskönyvében: ” Az őszi asztalon nagy szerepet játszik a vad; a nyúl a fogoly, a fácán, ..

Bográcsozzunk, lángosozzunk!
- Ez a gazdag leves egytálételnek is beillik, de mielőtt belefelejtkeznénk a lángosok ízes, színes világába azt javaslom, együnk meg egy ilyen bogrács..

Isten veletek cimborák…
- A ballagás mindnyájuk életének egyik legkedvesebb emléke, különösen, ha már a megszépítő visszaemlékezés szivárvány felhője veszi körül. Ekkor még e..

György-napi szűzpecsenye
- Az Ínyesmester, a magyar konyha szépségeinek beható ismerője, Magyar Elek néhai újságíró, a disznótoros időkhöz kapcsolja a sertésszűzről szóló véle..

Elérkezett a citrom ideje
Egy halom feszes héjú, illatos citrom puszta látványa igazán testet, lelket, szemet gyönyörködtető látvány a ködös, nyomasztó szürke téli napokon. Zam..

Az elcsattant pofon, a ranftli és az iga..
- Farsangkor fánkot kell enni, és tudni illik, hogy házilag illik elkészíteni! A jó hír annyi, hogy a kissé bonyolult, kényes, és híres szalagos fánk..

Évindító nyílt nap a Capriccióban
Itt az újrakezdés ideje. Ki-ki a saját életében ilyenkor tesz néhány fogadalmat, melyet aztán év közben próbál megvalósítani. Mi itt a Capriccio laká..

Mit iszik a világ karácsonykor
Az ünnepek közeledtével a Vince Budapest utánajárt, hogy mit isznak a világ különböző országaiban karácsonykor. Meglepő és érdekes szokásokat találtak..

„Aki szőlőt ültet, nagyurat vesz magának.”
- Ezzel a megállapításával is örök igazságot mondott irodalmunk legnagyobb igazi mesemondója Jókai Mór. Mi több e tekintetben még világra szólóan szé..

Amerikából jöttem, mesterségem címere...
- A népszerű és közismert Bálint gazdától tudhatjuk meg, hogy a cukkini egyáltalán nem régi, inkább ifjú növénye zöldséges kertünknek. A kabaktermésű ..

A lila hercegnő
Igen, „ő” az, a padlizsán! „Aki” akár 1 méter magasságot is elérhet, szép latin neve Solanum melongena, s a burgonyafélékhez tartozó, egyéves növény...

Egy csipet Mexikó Keszthely szívében
- Pikáns, fűszeres, egzotikus, illatos, és bárki függővé válhat tőle. Leginkább így jellemezhetnénk a ma már szerencsére a gasztronómiában méltó helyé..

Az a varázslatos éjszaka
- Az év legrövidebb éjszakája, a nyári napforduló, amit június 24-én ünnepelünk. Ekkor áll a Nap a legmagasabb delelési ponton az égbolton. (Kor..

Sonka, ha marad…
- Ünnep után, jó esetben, mindig marad valamennyi sonkánk. Sokfélképpen vehetjük hasznát, ezúttal néhány ötlettel igyekszünk olyan a sonkás fogásokat ..

Virágvasárnaptól feltámadásig
- A keresztény világ legnagyobb ünnepe a húsvét, amikor Jézus Krisztusnak az emberiség megváltójának kereszthaláláról és feltámadásáról emlékeznek meg..