Diós csiga muffinformában

Elkészítés módja
1. Az élesztőt 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, és a cukorral meleg helyen kb.10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután egy nagy tálban a maradék tejjel és a többi tésztához valóval 7-8 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. Akkor jó, ha olyan tésztát kapunk, amelyik elválik az edény falától, se kemény, se lágy. Langyos helyen 45-50 percen át kelesztjük
2. Ezalatt a töltelékhez a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) a darált dióval és a porcukorral összekeverjük. A tésztát finoman átgyúrjuk, majd enyhén belisztezett gyúrólapon 3 milliméter vastagságú téglalappá nyújtjuk.
3. A diókrémmel megkenjük majd akár a piskótatekercset, szorosan föltekerjük. Fontos, hogy 5-6 centinél ne legyen vastagabb, mert akkor nem fér bele a formába. Ezután 12 egyforma szeletre vágjuk. Oldalukat olvasztott vajjal (margarinnal) egyenként körbekenjük, majd egy közepes muffinsütő kikent mélyedéseibe fektetjük.
4. Tetejüket a maradék vajjal (margarinnal) megkenjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 12 percig sütjük. Ekkor a cukorral édesített tejszínnel meglocsoljuk és kb. 20 ºC-kal erősebb lánggal további kb. 12 percig sütjük. Még melegen a vaníliás cukorral meghintjük.
Köszönjük Zsuzsa a visszajelzést, mi nagyon kedveljük ezt a fogást.
Nagyon klassz kis recept,bár nálunk csak én fogyasztok ilyeneket.