Spenótos csirkeragu tésztával
Elkészítés módja
1. Egy serpenyőben a vajat felolvasztom, majd rádobom a csíkokra vágott bacon-t és lassú tűzön aranybarnára pirítom.
2. Amint elkészült a bacon, egy tálkába szedem és a hátramaradt zsiradékon, a kisebb kockákra vágott csirkemellet, 2 gerezd áttört fokhagyma hozzáadásával megpirítom.
3. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a lisztet, jól elkeverem és amikor a liszt kezd kicsit megpirulni, hozzáöntöm a húslevest.
4. Amint kezd besűrűsödni a leve, hozzáadom a kiolvadt spenótot, összekeverem és hozzáöntöm a tejszínt, végül a megmaradt 4 gerezd áttört fokhagymával ízesítem.
5. Ha szükséges, akkor ismét sózom, borsozom és miután egyet rottyant kész.
6. Tálaláskor a kifőtt csavart tésztát a tányérra halmozom, a spenótos húsragut a tetejére szedem és megszórom reszelt sajttal.
Spenótos csirkeragu tésztával recepthez fűződő történet, jótanács
Spenót, ahogy a férjem is szereti.
Jól hangzik! :)