manócska
Kiss Hajnalka
Bemutatkozás:
Szeretek sütni-főzni, ha az időm engedi. Imádok a receptek között válogatni és keresgélni.
-Kiss Hajnalka
- Név
- Kiss Hajnalka
- Felhasználói név
- manócska
- Weboldal
- -
- Regisztráció időpontja
- 2013. 02. 07. 12:13
- Utoljára belépett
- 2022. 03. 17. 21:06
- Mesterszakács
- -
- Feltöltött receptek
- 24 db
- Feltöltött cikkek
- -
- Hozzászólások
- 1681 db
- Kedvenc recepjei
- 800 db
Somlói galuska
1. Először megsütjük a piskótákat, majd elkészítjük a vaníliapudingot. A négy tojásfehérjét habbá verjük és a kihűlt vaníliapudingba óvatosan beleforg..
Tésztasaláta
1. Először kifőzöm a tésztát és amíg kihűl, addig összekeverem a majonézt és a tejfölt. 2. Hozzáreszelem a sárgarépát, a zellert és az uborkát. 3. H..
Pizzás csiga
1. A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. 2. Ezu..
Göngyölt-töltött csirke
1. A csirkét megmossuk és leszárogatjuk. 2. Az összes csontot eltávolítjuk belőle úgy, hogy a mellhús, combhús és a bőr egyben maradjon. 3. Bőrrel l..
Diós-almás kocka
1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. 2. A dióbelet apróra daráljuk. 3. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük és sütőpa..
Sült kacsacomb petrezselymes burgonyával
1. A combokat alaposan megtisztítom. 2. Ízlés szerint sózom, borsozom és a bőrét az alatta lévő zsiradékig két irányból bevagdosom úgy, hogy négyzet ..
Töltött gombafejek rántva
1. A gombát megtisztítjuk, majd a szárát eltávolítjuk a kalapjáról. 2. Apró darabokra vágjuk a vöröshagymát és a gombaszárt, majd egy kevés olajon me..
Rántott kelkáposzta
1. Az új kelkáposztának a külső, sötétzöld leveleit eltávolítjuk, csak az egész zsengét hagyjuk meg. 2. Attól függ, hogy mekkora maradt a fej, 4-be v..
Felhő szelet
1. A tésztához a vizet a margarinnal felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és mindezt összefőzzük. 2. 15-20 percig állni hagyjuk, utána a tojásokat..
Epertorta
1. Először megsütjük a piskótát, majd amikor kihűlt, lapjában kettévágjuk. 2. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a pudingot az 1 liter tejjel és a cukor..
Sült nyúl
1. A combot és mellet besózom és kis időre félreteszem. 2. Egy tepsibe zsírt teszek és egy nagy pohár vizet, majd beleteszem a húst. 3. Alufóliával ..
Rántott karfiol sütőben sütve, szalmabur..
1. A karfiolt rózsáira szedem és sós vízben egy kicsit megfőzöm. 2. Amikor kihűlt, bepanírozom. 3. A krumplit vékony hasábokra vágom, majd sózom, bo..
Gulyásleves csipetkével
1. A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpirítjuk. 2. Hozzáadjuk a köménymagot amit egy picit megpirítunk, majd a pirospaprikát és a kockákra vágot..
Sárgaborsóleves virslivel
1. Előző este a sárgaborsót beáztatom. 2. Másnap felteszem főni, közben többször lehabozom. Miután megfőtt, átpasszírozom. 3. A vöröshagymát apró ko..
Dédi mama almás pitéje
1. A lisztbe belekeverjük a cukrot és sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a zsírt, végül hozzáadjuk a tojás sárgáját és a tejfölt. 2. Ös..
Kürtőskalács faszénen sütve
1. Erdély legismertebb édes süteménye, amit régebben a cserepes kandallók nyitott tűzterében, hosszú kürtőskalács sütő dorongra tekerve, nyílt parázso..
Tiramisu
1. A babapiskótát rövid időre beáztatjuk a kávéba. 2. A mascarponét, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot összekeverjük. 3. Az elkészült krémbe bele..
Bodzaszörp
1. A bodzavirágot lehetőleg reggel, az első harmat után, rövid kocsánnyal szedjük le. Szellős, de nem napos helyen néhány napig szárítjuk. Akkor jó, h..
Szezámos ázsiai csirkeszárnyak
1. A szárnyakhoz: A szárnyakat megmossuk, megtöröljük, és a két kézre fogva megtekerjük. 2. Így látjuk, hogy a csontok hol illeszkednek, ott átvágjuk ..
Áfonyás sajttorta
1. Egy serpenyőben 3 evőkanál vizet felforralunk a kristálycukorral. 2. Addig kavargatjuk, míg a cukor el nem olvad és szirup sűrűségűvé nem kezd vál..
Tárkonyos palócleves
1. A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. 2. Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpirítjuk. 3. Lehúzzuk a tűzről, m..
Cukkinikarikák tejfölös, fokhagymás bund..
1. A cukkinit megmossuk és 0,5 cm vastagra felszeleteljük. Mind két oldalát megsózzuk. 2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót cs..
Sajtos roló
1. Egy üres alufóliatekercset 3 darabba vágtam, alufóliával bevontam és étolajjal bekentem. 2. A tészta előre kinyújtott volt, így könnyű volt a dolg..
Joghurtos csirkecsíkok burgonyapürével
1. A csirkemellet csíkokra vágom, majd sózom és kicsit borsozom. 2. A tojást a liszttel és a joghurttal kikeverem, majd a húscsíkokat beleforgatom és ..
Sonkás-sajtos vacsora szelet
1. A kiolvadt tésztát kinyújtom és kettévágom. 2. Az egyik felét csíkokra vágom, a másik felét olvasztott vajjal lekenem, ráteszem a gépsonkát és a f..
Káposztás és túrós rétes
1. A lisztet a zsírral összekeverve elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, az ecetet, apránként hozzácsurgatjuk a vizet és jól kidolgozzuk. 2. A ..
Részeges pogácsa
1. Az élesztőt a cukorral, kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk. 2. Cipót formálunk belőle, amit téglala..
Tejfölös csirkecsíkok rizzsel, salátával
1. A csirkemellet csíkokra vágtam és sóval megszórtam. 2. A bundához valókat összekevertem. 3. A csirkedarabokat először lisztbe, majd a tejfölös mass..
Darált hússal töltött burgonya
1. A burgonyákat megpucoljuk, egészben megfőzzük, sót és kevés ételízesítőt teszünk bele. 2. A darált húst pörköltnek elkészítjük. 3. A burgonyákat fé..
Pizzás csirkemell
1. A csirkemelleket tisztítás után kettévágom, sózom, frissen őrölt borssal megszórom és majoránnával meghintem. 2. Az olajat egy serpenyőben felheví..
Dédi mama almás pitéje
Kedves kobrakutya!
Közepes tepsi, de lehet nagyobb is csak akkor vékonyabb a süti. Ki hogy szereti!
Üdvözlettel: Manócska
Szilvalekváros prósza
Gyerekkoromban nagyon sokszor ettem. Szeretem! Jól néz ki! :)
Nincsenek cikkei.
Weboldalunkon a cikk feltöltés, ahogy a recept feltöltés is, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat és tölthet fel cikket. Ha Te is kedvet kaptál cikkíráshoz, ide kattintva máris kezdheted.