Bodzaszörp
Elkészítés módja
1. A bodzavirágot lehetőleg reggel, az első harmat után, rövid kocsánnyal szedjük le. Szellős, de nem napos helyen néhány napig szárítjuk. Akkor jó, ha a virágok kezdenek egyformán szép barnák lenni. Ekkor száruktól, kocsányuktól megtisztítjuk.
2. A vízben a cukrot hosszasan kevergetve feloldjuk, majd a karikákra szelt citromot és a borkősavat is hozzáadjuk, ahogy a bodzavirágot meg a tartósítószert is. Letakarva, 1 héten át érleljük, közben naponta 2-3 alkalommal megkeverjük.
3. Ezután dupla gézen átszűrjük, fertőtlenített, hosszú nyakú üvegekbe töltjük, lezárjuk.
Bodzaszörp recepthez fűződő történet, jótanács
Ennek az illatos virágnak szörpbe zárt zamata, íze kitűnő hűsítő az év bármely szakában. A bodzavirágot olyan helyről szerezzük be, ahol minél kevesebb autó jár, és így nem annyira szennyezett a levegő.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.