Őszibarackbefőtt

Elkészítés módja
1. A tésztafőzőben vizet forralunk, beledobjuk az őszibarackokat egy pillanatra, majd kivesszük, lehúzzuk a héját és ketté vágjuk.
2. Üvegekbe rakjuk, rászórjuk a négy kanál cukrot, a fél kávéskanál tartósítót, a csipet borként és felöntjük hideg vízzel.
3. Lezárjuk a kupakokkal és kidunsztoljuk egy nagy lábasban. A vízben hagyjuk kihűlni.
4. Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Őszibarackbefőtt recepthez fűződő történet, jótanács
A borkén azért kell, hogy megőrizze az őszibarack szép színét.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.