Őszibarackbefőtt hagyományosan és cukorbetegeknek

Őszibarackbefőtt  hagyományosan és cukorbetegeknek recept
Hozzávalók
•  4 kg kemény de érett (legyen színe) magvaváló őszibarack
•  1.5 liter víz
•  45-70 dkg kristálycukor vagy ennek megfelelő főzésálló folyékony édesítőszer
•  1 csomag (10 gramm) Haas befőtt tartósító

Elkészítés módja

1. Több befőttes üveget és a hozzá tartozó fedeleket alaposan fertőtlenítjük: forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblítjük, majd anélkül, hogy különösebben lecsöpögtetnénk, tepsire rakjuk és kb. 120 ºC-os sütőbe tesszük kb. 15 percre.

2. A barackokat alaposan megmossuk, leszárogatjuk, majd félbevágva kimagvaljuk. Kiskéssel meghámozzuk. Egy tiszta lábasban a vizet a cukorral fölforraljuk. A barackokat belerakjuk - nem kell egyszerre mindet, főzzük inkább két-három részletben, hogy a cukorszirup mindenhol jól érhesse a gyümölcsöt. Amint a barackkal együtt újra forr az egész, a tűzről levesszük, a gyümölcsöt fertőtlenített szűrőlapáttal az előkészített üvegekbe rakjuk. Azonnal lezárjuk.

3. Amikor az összes barack üvegekben van, a szirupot újra fölforraljuk, és elkeverjük benne a befőtt tartósítót. Azon forrón a barackra merjük úgy, hogy a gyümölcsöt teljesen ellepje, és az üvegeket szorosan lezárjuk. Megvárjuk amíg, kihűl, azután már tehetjük is a helyére.

A leírásban szereplő Őszibarackbefőtt hagyományosan és cukorbetegeknek recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (befőttek, Őszibarack befőtt) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.