Szilva vagy ringlóbefőtt

Elkészítés módja
1. A szilvát vagy ringlót megmossuk, leszárazzuk, és egy hústűvel megszurkáljuk, mert akkor nem repedezik meg a héja. Ezután a gyümölcsöt megfelelően fertőtlenített üvegekbe rakjuk.
2. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd a vizet egy lábasba öntjük, megmérjük. Literenként 30-40 deka kristálycukrot és 1 mokkáskanál szalicilt számítva fölforraljuk, de tehetünk bele néhány szem szegfűszeget és néhány darabka fahéjat is.
3. A szilvát (ringlót) belerakjuk, 3 perc alatt roppanósra főzzük, meleg vízbe állított üvegekbe merjük. Cukros levét egy lábasba öntjük, fölforraljuk, a szilvára merjük. Az üvegeket lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni, vagyis az üvegeket egyesével újságpapírba csomagoljuk, majd paplanba bugyolálva hagyjuk 1-2 nap alatt kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.