Ribizlilekvár

Elkészítés módja
1. A ribizlit alaposan megmossuk, jól lecsöpögtetjük, majd egy villa segítségével lefejtjük a fürtről a szemeket.
2. A szemeket áttörjük egy szitán, majd hozzáadjuk a befőzőcukrot. Kevergetve felfőzzük, majd kis lángon 10 perc alatt kellő sűrűségűre forraljuk.
3. Akkor jó, ha a tányérra cseppentve a zselé pár pillanat alatt megdermed.
4. A zselét meleg vízbe állított üvegekbe töltjük.
5. Zsírpapírból akkora köröket vágunk, mint az üveg tetejének átmérője, majd rumba mártjuk és a zselé tetejére rakjuk.
6. Az üvegeket szorosan lezárjuk.
Ribizlilekvár recepthez fűződő történet, jótanács
Júliusban tanácsos eltenni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.