Házi savanyú káposzta
Elkészítés módja
1. A káposztát félbevágva kitorzsázzuk, külső foltos leveleit lefejtjük, majd a fejet vékonyan legyaluljuk vagy vágjuk.
2. Ezután a sóval, a borsikafűvel, a cukorral és az ecettel összeforgatjuk, így az ízesítők jól eloszlanak a káposztán.
3. Két, egyenként 2 literes tiszta befőttesüveg aljára fél-fél csokor kaprot teszünk, és a fűszeres káposztát rárakjuk. Langyos vizet öntünk rá úgy, hogy a káposztát ellepje, és meleg helyen (ilyenkor télen benn a lakásban) 2-3 napig érleljük.
4. Az így kapott káposztát pontosan úgy használhatjuk, mint a hagyományos módon savanyítottakat. Savanykás levével pedig pikánsra ízesíthetjük a becsinált leveseket, csorbákat.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.