Sült kacsacomb petrezselymes burgonyával
Elkészítés módja
1. A combokat alaposan megtisztítom.
2. Ízlés szerint sózom, borsozom és a bőrét az alatta lévő zsiradékig két irányból bevagdosom úgy, hogy négyzet alakú metszéseket kapjak.
3. Tepsibe rakom őket és annyi vizet öntök alá, hogy kb. egyharmadáig ellepje őket.
4. Alufóliával lefedem és közepes hőfokon elkezdem párolni.
5. Menet közben, ha szükséges a vizet pótlom.
6. Amikor a hús csontig megpuhult, akkor a fóliát eltávolítom, az apróra vágott fokhagymát rászórom és zsírjára pirítom.
7. A burgonyát megpucolom, majd kockákra vágom és megfőzöm.
8. Amikor elkészült egy lábasban felolvasztok egy kevés vajat, melybe belekeverem az apróra vágott petrezselymet és egyből hozzákeverem a főtt burgonyát. (ha dinsztelem a petrezselymet, akkor az íze eltűnik, ezért én csak megfuttatom a vajban).
9. Tálaláskor a főtt burgonyát tányérra halmozom, mellé fektetem a sültet és ha a vendégek szeretik, akkor egy nagy kanál párolt lila káposztát is teszek mellé.
Sült kacsacomb petrezselymes burgonyával recepthez fűződő történet, jótanács
Sajnos a gyermekeim nem szeretik a lila káposztát. A nagy mennyiségű zsiradékot ami sütés közben keletkezik, a főzés végén külön öntöm, így a későbbiekben finom kenyérrel, paprikával, paradicsommal meg is van az uzsonnánk.
Köszönöm Edit.
Isteni finom,egyszerű tálalás.
Így az igazi.
Gratulálok:Edit.
Köszönöm a hozzászólásod. A piacon szoktam venni általában, de csak akkor amikor szép és nem túl drága.
Megszeretném jegyezni,hogy amit én veszek kacscombot,az nem szokott nagyon zsíros lenni,csak amennyire kell.Te hol vásároltad manócska?
Most vettem csak észre milyen finomat sütöttél.Én is szeretem,és majd jövök egy jó kis recepttel,amihez különleges párolt káposzta is tartozik.
Köszönöm a hozzászólásokat!
imádom! Gratulálok hozzá!
Nagyon jól jönne most ebéd tájban. Én kérnék hozzá káposztát is. :)