Zöldséges pulyka penne tésztával

Elkészítés módja
1. A tésztát enyhén sós, olajos, forró vízbe szórjuk, kevergetve, kb. 8-10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd kevés olívaolajjal meglocsolva tálalásig melegen tartjuk.
2. A raguhoz a pulykamellfilét megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A megmosott újhagymát vékony karikákra szeljük és olajon megfuttatjuk. A húst rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, kevergetve 2-3 percig pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, a gombát és a zöldborsót, és rövid ideig még tovább dinszteljük. A végén kevés vizet hozzáadva készre főzzük.
3. A mártásalapot 2 dl vízzel simára keverjük, majd a kész raguhoz öntjük, és kevergetve 2 perc alatt összefőzzük.
4. Tálaláskor a tésztát a zöldfűszeres ragu mellé halmozzuk és reszelt sajttal megszórjuk.
Nagyon jól néz ki:)