Csirkecombok görög burgonyával
Elkészítés módja
1. A csirkecombokat megmossuk, a forgóknál kettévágjuk, majd a fűszersóval bedörzsöljük. Letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órán át érleljük. Ezután kiolajozott tepsibe fektetjük, majd kevés vizet aláöntve, forró sütőbe toljuk. 180 °C-on kb. 1 óra alatt megsütjük, közben néhányszor meg is forgatjuk.
2. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, majd karikákra vágjuk. A fölkarikázott hagymát a fölolvasztott vajon megfuttatjuk, majd a burgonyát hozzáadjuk, és rázogatva együtt pirítjuk. A karikákra vágott paradicsomot rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fűszersóval fűszerezzük.
3. Tálaláskor a csirkét a fűszeres burgonyával körítjük.
Köszönöm, valahogy így gondoltam én is. :)
Remek kiegészítője a frissen sült burgonyának a rozmaring, enyhébb, de markáns ízvilágot kölcsönöz a bazsalikom, magyaros ízeket a fokhagyma, és izgalmasan csípős karaktert ad a csili, darabolva, darálva. A lényeg, hogy melegen szórjuk rá a kiválasztott és felaprított fűszert a krumplira, majd rázzuk össze és kevés ideig hagyjuk állni, hogy az olajtól felhevült burgonya átvegye az ízeket.
Én ezt éppen most sütöttem meg. Nagyon ritkán veszek öntetet vagy fűszersót, most sem tettem, (nem is találtam), éppen azért szeretném megkérdezni, Ön milyen fűszereket ajánlana a sült krumplihoz általában. Természetesen fűszereztem a magam módján, de érdekelne a M. véleménye.
Köszönjük szépen.
Nagyon finom étel