Fekete-erdei meggyes palacsinta, vörösboros meggymártással

Elkészítés módja
1. A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, a szódavizet és a kakaót keverőtálba tesszük, simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
2. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.
3. A tejszínt kemény habbá verjük és és összekeverjük alaposan a magozott meggyel.
4. Minden palacsintát megtöltünk vele.
5. A meggyet csipet sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal ízesített hideg vízben feltesszük főni.
6. A víz éppen csak ellepje a gyümölcsöt.
7. Amikor felforrt, néhány percig főzzük, közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, felhígítjuk forró meggylével, behabarjuk vele a mártást, és összeforraljuk.
8. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vörösbort, szűkség szerint cukorral utánaízesítjük.
9. A palacsintát a mártással leöntve tálaljuk.
Köszi
Tetszik a recept! Kipróbálom.