Fekete-erdei meggyes palacsinta, vörösboros meggymártással

Fekete-erdei meggyes palacsinta, vörösboros meggymártással recept
Hozzávalók
A palacsintához:
•  1.5 dkg liszt
•  5 dl szénsavas ásványvíz
•  7 dl tej
•  4 evőkanál kristálycukor
•  4 tojás
•  6 evőkanál étolaj
•  1 csipet só
•  4 evőkanál holland kakaó
A töltelékhez:
•  1 kis dobozos tejszín
1 üveg magozott meggybefőtt A mártáshoz:
•  40 dkg kimagozott meggy
•  3-4 evőkanál cukor
•  citromhéj
•  kis darabka fahéj
•  2 szem szegfűszeg
•  1 csapott evőkanál liszt
•  1 dl vörösbor
•  1 evőkanál tejföl

Elkészítés módja

1. A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, a szódavizet és a kakaót keverőtálba tesszük, simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.

2. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.

3. A tejszínt kemény habbá verjük és és összekeverjük alaposan a magozott meggyel.

4. Minden palacsintát megtöltünk vele.

5. A meggyet csipet sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal ízesített hideg vízben feltesszük főni.

6. A víz éppen csak ellepje a gyümölcsöt.

7. Amikor felforrt, néhány percig főzzük, közben a tejfölt elkeverjük a liszttel, felhígítjuk forró meggylével, behabarjuk vele a mártást, és összeforraljuk.

8. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vörösbort, szűkség szerint cukorral utánaízesítjük.

9. A palacsintát a mártással leöntve tálaljuk.

A leírásban szereplő Fekete-erdei meggyes palacsinta, vörösboros meggymártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (palacsinta receptek, meggymártás) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Fekete-erdei meggyes palacsinta, vörösboros meggymártással recept - 2 hozzászólás

  1. Györgyi
    Györgyi #9909 2016. 03. 19. 19:45 Válasz a #9899. hozzászólásra Válasz

    Köszi

  2. manócska
    manócska #9899 2016. 03. 12. 22:01 Válasz

    Tetszik a recept! Kipróbálom.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Fekete-erdei meggyes palacsinta, vörösboros meggymártással recept - 2 hozzászólás

  1. Györgyi
    Györgyi #9909 2016. 03. 19. 19:45 Válasz a #9899. hozzászólásra Válasz

    Köszi

  2. manócska
    manócska #9899 2016. 03. 12. 22:01 Válasz

    Tetszik a recept! Kipróbálom.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.