Rakott cseresznye

Rakott cseresznye  recept
Hozzávalók
•  50 dkg magozott cseresznyebefőtt
•  25 dkg túró
•  8 dkg cukor
•  12 dkg margarin
•  1 csomag vaníliás cukor
•  2 tojás
•  1 citrom leve
•  4 zsemle
•  2.5 dl tej
a tál kikenéséhez:
•  5 dkg margarin

Elkészítés módja

1. A zsemléket kis kockákra vágjuk és a felforrósított tejjel nyakonöntjük. A túrót áttörjük, a cukorral a vaníliás cukorral, a margarinnal, meg a tojások sárgájával habosra keverjük, a citromlével ízesítjük, a megpuhult zsemlével összeforgatjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk.

2. Egy kerek tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és a massza felét belesimítjuk. A cseresznye felét rászórjuk, a maradék masszával betakarjuk, a cseresznye másik felét a tetejére rendezzük, kissé bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 40 perc alatt megsütjük.

A leírásban szereplő Rakott cseresznye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Rakott cseresznye recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #1501 2013. 03. 09. 16:19 Válasz

    Marcsi! Ennek igazán örülünk, az ízében sem fog csalódni.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #1490 2013. 03. 09. 14:55 Válasz

    Tetszik és vittem a receptet
    Köszönöm Marcsi

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Rakott cseresznye recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #1501 2013. 03. 09. 16:19 Válasz

    Marcsi! Ennek igazán örülünk, az ízében sem fog csalódni.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #1490 2013. 03. 09. 14:55 Válasz

    Tetszik és vittem a receptet
    Köszönöm Marcsi

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.