Rakott cseresznye

Elkészítés módja
1. A zsemléket kis kockákra vágjuk és a felforrósított tejjel nyakonöntjük. A túrót áttörjük, a cukorral a vaníliás cukorral, a margarinnal, meg a tojások sárgájával habosra keverjük, a citromlével ízesítjük, a megpuhult zsemlével összeforgatjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk.
2. Egy kerek tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és a massza felét belesimítjuk. A cseresznye felét rászórjuk, a maradék masszával betakarjuk, a cseresznye másik felét a tetejére rendezzük, kissé bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 40 perc alatt megsütjük.
Marcsi! Ennek igazán örülünk, az ízében sem fog csalódni.
Tetszik és vittem a receptet
Köszönöm Marcsi