Karácsonyi citromhab
Elkészítés módja
1. A tejszínt a cukorral lábosba töltjük. Lassan fölforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük, addig amíg a cukor fel nem olvad. Ha felforrt kevergetve még 3 percig főzzük. A tűzről lehúzva a citromlé felét beleöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. Azonnal sűrűsödnie kell. Végül a maradék citromlét és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk.
2. A lábasban hagyjuk kissé kihűlni, de mielőtt teljesen kihűlne, poharakba töltjük. Ezután hűtőszekrénybe tesszük és jól behűtjük. Tálaláskor citrom gerezdekkel, esetleg habporból készült habbal díszíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.