Túróhabos csokidesszert
Elkészítés módja
1. Először a krémet készítjük el. Ehhez a túrót szitán áttörjük, a kétféle cukorral, és a citromhéjával habosra keverjük. A zselatinlapot fél deci hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, míg teljesen föl nem olvad. Amikor már langyosra hűlt, de még nem szilárdult meg, a túróba forgatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is a túrókrémbe keverjük. Hűtőszekrényben legalább egy órán át dermesztjük.
2. A piskótalapot lapjában félbe vágjuk, pogácsaszaggatóval kis korongokat szúrunk ki belőle. A túróhabot, csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük, majd csinosan, a piskótakorongokra nyomjuk. Tetejét díszíthetjük kedvünk szerint gyümölcsökkel és citromfűvel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.