Csokis mentás trüffel

Elkészítés módja
1. A csokoládét egy hőálló tálba tördeljük, a vajat rádobjuk. A friss mentát tömőfával vagy a kés fokával kissé megütögetjük, hogy minél több illat, aroma szabaduljon majd föl belőle. Egy kisebb lábasba rakjuk, a tejszínt ráöntjük. A mézzel édesítjük, ami majd remekül ellensúlyozza az étcsokoládé keserű ízét.
2. Éppen csak 1 percig forraljuk, majd a vajas csokira szűrjük. Fakanállal addig keverjük, míg szép sima nem lesz, azután egy kisebb tepsibe simítjuk. A hűtőszekrény felső polcára tesszük kb. 1 órára, hogy megdermedjen.
3. Ezután enyhén megnedvesített kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle; olyan harapásnyiak legyenek, ne akkorák, mint egy golflabda. Keserű kakaóporba forgatjuk, tányérra rakjuk. letakarva hűtőszekrényben tárolhatjuk, így 1-2 nappal karácsony előtt elkészíthetjük.
Csokis mentás trüffel recepthez fűződő történet, jótanács
Menta helyett jól megmosott narancs reszelt héjával vagy akár csiliporral is ízesíthetjük a csokoládés masszát, ahogy kerülhet bele egy kevés finom likőr is. Kakaópor helyett kókusz- vagy csokireszelékbe, szeletelt mandulába vagy pirított őrölt mogyoróba is forgathatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.