Erdei gyümölcsös papucs

Elkészítés módja
1. A tésztát, miután szobahőmérsékleten fölengedtük, lisztezett gyúrólapon fél centi vastag szögletes lappá nyújtjuk. A széleiből körös-körül egy vékony csíkot levágunk, ezeket a kezünkkel kissé megsodorjuk. A tésztalapból négy egyforma négyzetet vágunk, széleit fölvert tojással lekenjük. A tészta csíkokat a lapok peremére illesztjük, egy kissé rá is nyomkodjuk, majd ezt is lekenjük a tojással.
2. Az így elkészített papucsokat egy vajjal kikent tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben, 180 °C -on kb. 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
3. Közben a puding port a tejjel kikeverjük. A fagyasztott erdei gyümölcsöket fölengedjük, majd egy szűrőbe töltjük és jól lecsöpögtetjük.
4. A vajat fölolvasztjuk, a cukrot kissé megkaramelizáljuk rajta, majd a gyümölcsöt rádobjuk, a fahéjjal fűszerezzük és 2 percig pároljuk.
5. A vanília krémet a tésztapapucsok aljára kanalazzuk, majd a párolt gyümölcsökkel megrakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.