Erdei gyümölcsös papucs

Erdei gyümölcsös papucs recept
Hozzávalók
•  1 csomag fagyasztott leveles tészta
•  1 tasak főzés nélküli vaníliás puding por
•  2.5 dl tej
•  15 dkg fagyasztott erdei gyümölcs keverék
•  5 dkg vaj
•  3 evőkanál cukor
•  csipetnyi őrölt fahéj
a télszta nyújtásához:
•  liszt
a tepsi kikenéséhez:
•  diónyi vaj
a lekenéséhez:
•  1 tojás

Elkészítés módja

1. A tésztát, miután szobahőmérsékleten fölengedtük, lisztezett gyúrólapon fél centi vastag szögletes lappá nyújtjuk. A széleiből körös-körül egy vékony csíkot levágunk, ezeket a kezünkkel kissé megsodorjuk. A tésztalapból négy egyforma négyzetet vágunk, széleit fölvert tojással lekenjük. A tészta csíkokat a lapok peremére illesztjük, egy kissé rá is nyomkodjuk, majd ezt is lekenjük a tojással.

2. Az így elkészített papucsokat egy vajjal kikent tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben, 180 °C -on kb. 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

3. Közben a puding port a tejjel kikeverjük. A fagyasztott erdei gyümölcsöket fölengedjük, majd egy szűrőbe töltjük és jól lecsöpögtetjük.

4. A vajat fölolvasztjuk, a cukrot kissé megkaramelizáljuk rajta, majd a gyümölcsöt rádobjuk, a fahéjjal fűszerezzük és 2 percig pároljuk.

5. A vanília krémet a tésztapapucsok aljára kanalazzuk, majd a párolt gyümölcsökkel megrakjuk.

A leírásban szereplő Erdei gyümölcsös papucs recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.