Klasszikus vaníliapuding
Elkészítés módja
1. A tejből 4 decinyit kimérünk, a kristálycukrot, a lapjában kettéhasított vaníliarúd kikapart belsejét és magát a vaníliarudat is, meg a sót is hozzáadjuk. Többször belekeverve fölforraljuk.
2. A maradék 1 decinyi tejben a tojássárgáját és a lisztet keverjük simára, majd szüntelenül keverve a forrásban lévő cukros tejhez öntjük. A lángot éppen csak közepesre mérsékeljük alatta, és habverővel intenzíven keverve, – mert különben könnyen odakap – , 3-4 percig főzzük. Akkor jó, ha besűrűsödött, és már nem lisztízű.
3. Hideg vízzel kiöblített pudingformákba töltjük, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
Klasszikus vaníliapuding recepthez fűződő történet, jótanács
Ez egy sűrű, krémes állagú puding, amit nem lehet kiborítani a pudingformából. Ha egy szélesebb poharat folpackkal kibélelünk, a masszát ebben hagyjuk megdermedni, akkor ki lehet borítani tányérra, s csak le kell húzni róla a folpackot.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.