Kelt palacsinta

Kelt palacsinta recept
Hozzávalók
•  2 dkg élesztő
•  8 dl langyos tej
•  1 kiskanál porcukor
•  50 dkg finomliszt
•  3 tojás
•  csipetnyi só
a sütéshez:
•  olaj

Elkészítés módja

1. Az élesztőt 1,5 deci langyos tejbe morzsoljuk, és a porcukrot hozzáadva kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. Fontos, hogy a tejet csak fokozatosan öntsük hozzá, a sűrű masszát ugyanis mindig könnyebb simára keverni (nehogy csomós legyen) mint a hígat.

2. Letakarva, langyos helyen kb. 45 perc alatt megkelesztjük. Ezután ugyanúgy sütjük meg, mint a hagyományos palacsintát, de számítsunk rá, hogy vastagabb lesz annál, így lassabban kell sütni. Leginkább pikáns lekvárral töltjük és fölcsavarjuk. Porcukorral meghintve kínáljuk.

A leírásban szereplő Kelt palacsinta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (palacsinta receptek) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.