Kelt palacsinta

Elkészítés módja
1. Az élesztőt 1,5 deci langyos tejbe morzsoljuk, és a porcukrot hozzáadva kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. Fontos, hogy a tejet csak fokozatosan öntsük hozzá, a sűrű masszát ugyanis mindig könnyebb simára keverni (nehogy csomós legyen) mint a hígat.
2. Letakarva, langyos helyen kb. 45 perc alatt megkelesztjük. Ezután ugyanúgy sütjük meg, mint a hagyományos palacsintát, de számítsunk rá, hogy vastagabb lesz annál, így lassabban kell sütni. Leginkább pikáns lekvárral töltjük és fölcsavarjuk. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.