Málnás-piskótás pohárkrém

Málnás-piskótás pohárkrém recept
Hozzávalók
a vaníliakrémhez:
•  4 dl tej
•  1.2 dl habtejszín (magas zsírtartalmú)
•  1 vanília rúd
•  6 tojássárgája
•  6 dkg kristálycukor
•  1 evőkanál kukoricaliszt
a desszert összeállításához:
•  1 készen kapható piskótatekercs
•  15 dkg barackíz
•  25 dkg friss málna
a tetejére:
•  2 dl habtejszín
•  1 evőkanál barnacukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  2 evőkanál kristálycukor
•  10 dkg mogyoró
•  1 kiskanál olaj

Elkészítés módja

1. A tejet, a tejszínnel lábasba töltjük, a vaníliarúd kikapart belsejével ízesítjük, majd kis lángon, kevergetve fölmelegítjük. A tojássárgáját a cukorral meg a kukoricaliszttel simára keverjük, majd a tejet ráöntjük, simára keverjük, átszűrjük, majd visszarakjuk a tűzre és kevergetve addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

2. A piskótát a barackízzel megkenjük, feltekerjük, vékony szeletekre vágjuk. 6 nagyobb kehely alját, a piskótaszeletekkel kibélelünk, a megmosott, málnát elosztjuk rajta, majd a vanília krémet ráöntjük, hűtőszekrényben jól behűtjük.

3. A habtejszínt kemény habbá verjük, a barnacukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük. A cukrot világosra karamelizáljuk, a mogyorót beleszórjuk, majd egy enyhén beolajozott tepsire öntjük. Ha megszilárdult, durvára törjük.

4. A kelyheket a hűtőből kivesszük az édes habot a tetejükre simítjuk, végül a mogyoróval megszórjuk.

A leírásban szereplő Málnás-piskótás pohárkrém recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (piskóta, pohárkrém) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.