Málnás-piskótás pohárkrém

Elkészítés módja
1. A tejet, a tejszínnel lábasba töltjük, a vaníliarúd kikapart belsejével ízesítjük, majd kis lángon, kevergetve fölmelegítjük. A tojássárgáját a cukorral meg a kukoricaliszttel simára keverjük, majd a tejet ráöntjük, simára keverjük, átszűrjük, majd visszarakjuk a tűzre és kevergetve addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.
2. A piskótát a barackízzel megkenjük, feltekerjük, vékony szeletekre vágjuk. 6 nagyobb kehely alját, a piskótaszeletekkel kibélelünk, a megmosott, málnát elosztjuk rajta, majd a vanília krémet ráöntjük, hűtőszekrényben jól behűtjük.
3. A habtejszínt kemény habbá verjük, a barnacukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük. A cukrot világosra karamelizáljuk, a mogyorót beleszórjuk, majd egy enyhén beolajozott tepsire öntjük. Ha megszilárdult, durvára törjük.
4. A kelyheket a hűtőből kivesszük az édes habot a tetejükre simítjuk, végül a mogyoróval megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.