Kakaós csiga

Elkészítés módja
1. A 2-3 dl tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót, majd 5 perc alatt felfuttatjuk.
2. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk.
3. A tésztát egy órán át kelesztjük.
4. Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A margarint a kakaóporral és a porcukorral együtt simára keverjük.
5. A megkelt tésztát két részre szedjük, majd kinyújtjuk és megkenjük a tetejét a krémmel. Feltekerjük, felszeleteljük, majd a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
6. 180 fokon előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
7. A tetejét megszórjuk porcukorral.
Kakaós csiga recepthez fűződő történet, jótanács
Fotó: Pozsgai Ágnes: https://paenamel.com
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.