Meggyes-mákos palacsinta
Elkészítés módja
1. A töltelékhez a mákot a porcukorral összeforgatjuk, majd a forró tejet ráöntjük. Kihűtjük, majd a palacsintákra kenjük. A meggyet a máktöltelékre sorakoztatjuk, majd az így elkészített palacsintákat szorosan föltekerjük.
2. A vajat serpenyőben fölolvasztjuk, a cukrot világos barnára karamellizáljuk rajta, majd a lecsöpögtetett meggyet rászórjuk. Átforrósítjuk, majd a tűzről lehúzzuk
3. Tálaláskor a palacsintákat kissé ferdén félbevágjuk, a forró meggyet köré szórjuk, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.