Csokoládés madártej

Csokoládés madártej recept
Hozzávalók
•  1 vaníliarúd
•  2 liter tej
•  7 tojás
•  pár csepp citromlé
•  csipetnyi só
•  8 evőkanál kristálycukor
•  2-3 csomag vaníliás cukor
•  1 evőkanál keserű kakaópor
•  30 dkg étcsokoládé aminek egy része tejcsokoládé is lehet
•  (4 evőkanál keserű kakaópor is lehet – így takarékosabb – és akkor a csokoládé elhagyható)
•  2 csapott evőkanál étkezési keményítő
•  vagy főzni való vaníliaízű pudingpor
•  pár csepp rumaroma
•  vagy 2-3 kiskanál rum

Elkészítés módja

1. A vaníliarudat hosszában kettéhasítjuk, belsejét kikaparjuk, az egészet (külsejét is, belsejét is) a tejhez adjuk. Melegedni a tűzre tesszük.

2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé pár csepp citromlével, a sóval ízesítjük, és beleszórjuk a cukor felét meg 1 csomag vaníliás cukrot is. A tej fölét („bőrét”) leszedjük – már ha van neki, mert az újfajta, homogenizált zsírtartalmú tejeknél, ezzel nem találkozunk a melegítés során. A cukros tojáshabot evőkanállal a gyöngyözve fövő tejbe szaggatjuk. Kb. 1 perc múlva megfordítjuk, újabb perc múlva szűrőkanállal tálba szedjük. Fontos, hogy a tej véletlenül se forrjon ezalatt, mert a túl forró tejtől összeesik és lapos lesz a hab. Fontos az is, hogy egyszerre csak kevés habgaluskát készítsünk, hogy legyen helyük terjeszkedni.

3. A tojások sárgáját a maradék cukorral és vaníliás cukorral, a kakaóporral, a keményítővel vagy pudingporral meg a rumaromával jó habosra keverjük.

4. Most jött el az idő, hogy a tejet majdnem fölforraljuk. Ha csokoládésan főzzük, akkor azt beletördeljük, hadd olvadjon föl. 2-3 evő-kanálnyit a tojásos masszához keverünk, majd habverővel folyamatosan verve az egészet a tejbe zúdítjuk. Épp csak 1-2 percig főzzük, ezalatt kissé besűrűsödik. A tűzről lehúzzuk, a vaníliarudat „kihalásszuk” belőle.

5. Hideg vízzel töltött lábasba állítjuk, gyakorta megkeverve kihűtjük. Ezután 1-2 órára a külön tartott habgaluskával együtt behűtjük. Tálaláskor a hófehér habgaluskákat ráültetjük a szép barna csokoládés tej tetejére.

Csokoládés madártej recepthez fűződő történet, jótanács

Aki az étcsokoládé kesernyés ízét nem kedveli, tejcsokoládéval készítse.

A leírásban szereplő Csokoládés madártej recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (madártej) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.