Kalácsfelfújt vanília sodóval, eperrel

Elkészítés módja
1. A kalácsot 2 centis kockákra vágjuk, és egy tálba töltjük. A tejet lábasban fölmelegítjük, a vaníliás cukrot hozzáadjuk, a csokoládét beletördeljük, és kevergetve addig melegítjük, amíg a csokoládé el nem olvad. Ezután a tűzről lehúzva kihűtjük.
2. Amikor kihűlt, a kalácsra öntjük, összeforgatjuk, és hagyjuk, hogy a folyadékot jól beigya.
3. A sodóhoz a tojást szétválasztjuk, a sárgáját a kétféle cukorral meg a liszttel jól kikeverjük, majd a gyöngyözve forrásban lévő tejbe csurgatjuk. Kevergetve 2-3 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. Közben a fehérjét kemény habbá verjük, és a tojásos tejbe forgatjuk.
4. Tálaláskor az áztatott kalácsot a sodóval kelyhekbe rétegezzük, végül eperrel és tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Egyszerű és finom!! :) Viszem is a receptet! :)