Vajon párolt szilva mogyorómorzsával

Vajon párolt szilva mogyorómorzsával recept
Hozzávalók
A morzsához:
•  5 dkg mogyoró
•  2 evőkanál nádcukor
A szilvához:
•  50 dkg szilva
•  1 evőkanál vaj
•  4 evőkanál nádcukor
•  1 kiskanál reszelt citromhéj
•  őrölt fahéj
•  2 evőkanál száraz vörösbor
A tálaláshoz:
•  4 gombóc vaníliafagylalt

Elkészítés módja

1. A mogyorót zsiradék nélkül, szárazon megpirítjuk, majd amikor már kihűlt durvára törjük és a nádcukorral összekeverjük.

2. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd négybe vágjuk. A vajat serpenyőben fölolvasztjuk, a szilvát rádobjuk és addig pároljuk amíg egy kissé össze nem esik és a leve be nem sűrűsödik. Ekkor a nádcukrot rászórjuk, és kevergetve beleolvasztjuk.

3. A citromhéjjal, csipetnyi őrölt fahéjjal fűszerezzük, és a borral meglocsoljuk. Még 1-2 percig forraljuk, majd a tűzről lehúzzuk, és tálkákba adagoljuk.

4. A mogyorómorzsával megszórjuk, és 1-1 gombóc fagylaltot a tetejére ültetve, forrón kínáljuk.

A leírásban szereplő Vajon párolt szilva mogyorómorzsával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Vajon párolt szilva mogyorómorzsával recept - 1 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #7267 2013. 08. 27. 09:29 Válasz

    Isteni finom lehet.
    Nádcukor helyett kristállyal is elkészíthető ha jól sejtem.
    Köszönöm a receptet

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Vajon párolt szilva mogyorómorzsával recept - 1 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #7267 2013. 08. 27. 09:29 Válasz

    Isteni finom lehet.
    Nádcukor helyett kristállyal is elkészíthető ha jól sejtem.
    Köszönöm a receptet

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.