Vajon párolt szilva mogyorómorzsával
Elkészítés módja
1. A mogyorót zsiradék nélkül, szárazon megpirítjuk, majd amikor már kihűlt durvára törjük és a nádcukorral összekeverjük.
2. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd négybe vágjuk. A vajat serpenyőben fölolvasztjuk, a szilvát rádobjuk és addig pároljuk amíg egy kissé össze nem esik és a leve be nem sűrűsödik. Ekkor a nádcukrot rászórjuk, és kevergetve beleolvasztjuk.
3. A citromhéjjal, csipetnyi őrölt fahéjjal fűszerezzük, és a borral meglocsoljuk. Még 1-2 percig forraljuk, majd a tűzről lehúzzuk, és tálkákba adagoljuk.
4. A mogyorómorzsával megszórjuk, és 1-1 gombóc fagylaltot a tetejére ültetve, forrón kínáljuk.
Isteni finom lehet.
Nádcukor helyett kristállyal is elkészíthető ha jól sejtem.
Köszönöm a receptet