Barackos sült puding

Elkészítés módja
1. Először a barackot lecsöpögtetjük, majd vékony cikkekre vágjuk és hat tűzálló kis forma aljára osztjuk.
2. A tejszínt a vaníliás cukorral lábasba töltjük és kis lángon melegíteni kezdjük. Közben a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként a forró tejszínbe öntjük, miközben folyamatosan keverjük.
3. A masszát a barackkal megrakott formákba öntjük. A formákat egy félig vízzel töltött tepsibe állítjuk és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 45 percig sütjük.
4. A formákban hagyjuk hűlni, majd lefóliázva hűtőszekrényben jól behűtjük.
5. A tetejére cukrot szórunk és egy karamellizáló pisztollyal addig melegítjük, amíg a cukor kissé megbarnul és egy vékony karamellréteg nem képződik a tetején.
6. Ha nincs ilyen pisztolyunk, készíthetjük úgy is, hogy grillezős mikróban 2-3 perc alatt rápirítjuk a cukrot.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.