Áfonyás piskóta csemege

Áfonyás piskóta csemege recept
Hozzávalók
•  4 tojás
•  10 evőkanál hideg víz
•  10 dkg cukor
•  10 dkg liszt
•  5 dkg porcukor
A tálaláshoz:
•  20 dkg friss áfonya
A borhabhoz:
•  5 dl fehérbor
•  kis darabka fahéj
•  néhány szem szegfűszeg
•  kis darabka citromhéj
•  4 evőkanál cukor
•  4 tojás
•  1 evőkanál liszt

Elkészítés módja

1. A tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat a vízzel habosra felverjük, majd a cukorral addig keverjük tovább, míg az utóbbi felolvad benne, és kissé kifehéredik, tejföl sűrűségű lesz.

2. A lisztet beleszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé evőkanalanként a porcukrot is hozzáadjuk, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk. Végül sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk.

3. Előmelegített sütőben 180 °C-on 16-17 perc alatt megsütjük.

4. Közben elkészítjük a borhabot. Ehhez a bort a fűszerekkel fölforraljuk. A cukrot a tojások sárgájával fehéredésig keverjük, a lisztet beledolgozzuk. A bort kevergetve rászűrjük, a tűzre téve – és továbbra is kevergetve - fölforraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.

5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a boros krémet még forrón beleforgatjuk.

6. Tálaláskor a piskótát 4 centis kockákra vágjuk, a borhabbal meglocsoljuk, végül a megmosott áfonyával gazdagon megszórjuk.

A leírásban szereplő Áfonyás piskóta csemege recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (piskóta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.