Áfonyás piskóta csemege
Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat a vízzel habosra felverjük, majd a cukorral addig keverjük tovább, míg az utóbbi felolvad benne, és kissé kifehéredik, tejföl sűrűségű lesz.
2. A lisztet beleszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé evőkanalanként a porcukrot is hozzáadjuk, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk. Végül sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk.
3. Előmelegített sütőben 180 °C-on 16-17 perc alatt megsütjük.
4. Közben elkészítjük a borhabot. Ehhez a bort a fűszerekkel fölforraljuk. A cukrot a tojások sárgájával fehéredésig keverjük, a lisztet beledolgozzuk. A bort kevergetve rászűrjük, a tűzre téve – és továbbra is kevergetve - fölforraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.
5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a boros krémet még forrón beleforgatjuk.
6. Tálaláskor a piskótát 4 centis kockákra vágjuk, a borhabbal meglocsoljuk, végül a megmosott áfonyával gazdagon megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.