Madártej

Madártej recept
Hozzávalók
•  4 tojás
•  12 dkg (6 evőkanál) kristálycukor
•  1 liter tej
•  fél vaníliarúd vagy 1-2 csomag vaníliás cukor
•  1 kiskanál főzni való vaníliaízű pudingpor (esetleg finomliszt)

Elkészítés módja

1. A tojások fehérjét a vége felé hozzáadott 2 evőkanál cukorral „kőkemény” habbá verjük. A tejből 1 decinyit félreteszünk, a többit a maradék cukorral meg a félbehasított, kikapart vaníliarúddal ízesítve egy lábasban felforraljuk.

2. A tojáshabból a tejbe mártott evőkanállal galuskákat szaggatunk és a gyöngyözve forró tej tetejére fektetjük. Egyszerre csak keveset, hogy legyen helyük a növekedésre. Fél percig főzzük, majd megfordítjuk és még fél percig hagyjuk a tejben. Egyet próbaképpen félbevágunk, hogy meggyőződjünk róla, megfőtt-e. Ezután szűrőlapáttal – jól lecsöpögtetve – tálra szedjük.

3. A tojások sárgáját a félretett hideg tejjel meg a pudingporral habverővel simára keverjük. Ezt a tojásos keveréket a habverővel erősen verve a forró tejbe öntjük, és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik, de arra vigyázzunk, hogy ne forrjon.

4. Hidegen, üvegtálba töltve a habgaluskákkal megrakva kínáljuk.

Madártej recepthez fűződő történet, jótanács

Ha a tojás a tejben a gondos keverés ellenére összeugorna, merülőmixerrel újra simára dolgozható.

A leírásban szereplő Madártej recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (madártej) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.