Madártej

Elkészítés módja
1. A tojások fehérjét a vége felé hozzáadott 2 evőkanál cukorral „kőkemény” habbá verjük. A tejből 1 decinyit félreteszünk, a többit a maradék cukorral meg a félbehasított, kikapart vaníliarúddal ízesítve egy lábasban felforraljuk.
2. A tojáshabból a tejbe mártott evőkanállal galuskákat szaggatunk és a gyöngyözve forró tej tetejére fektetjük. Egyszerre csak keveset, hogy legyen helyük a növekedésre. Fél percig főzzük, majd megfordítjuk és még fél percig hagyjuk a tejben. Egyet próbaképpen félbevágunk, hogy meggyőződjünk róla, megfőtt-e. Ezután szűrőlapáttal – jól lecsöpögtetve – tálra szedjük.
3. A tojások sárgáját a félretett hideg tejjel meg a pudingporral habverővel simára keverjük. Ezt a tojásos keveréket a habverővel erősen verve a forró tejbe öntjük, és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik, de arra vigyázzunk, hogy ne forrjon.
4. Hidegen, üvegtálba töltve a habgaluskákkal megrakva kínáljuk.
Madártej recepthez fűződő történet, jótanács
Ha a tojás a tejben a gondos keverés ellenére összeugorna, merülőmixerrel újra simára dolgozható.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.