Almaszószos torta

Almaszószos torta recept
Hozzávalók
A piskóta tortalaphoz: (dupla adag esetén 4 tojásból)
•  2 tojás
•  6 dkg cukor
•  3 ek süteményliszt
•  vaj a forma oldalának kikenéséhez
•  20 cm-es kivehető aljú tortaforma
•  sütőpapír az aljába kerekre vágva
•  csipet só
•  35 dkg almaszósz (10 dkg a tetejére az üvegben még maradt szószból vegyük ki) - az üvegben 70 dkg van
•  2 dl tejszín
•  3 ek porcukor
•  2 dl görög joghurt
•  2 ek tejföl
•  1 citrom aroma
•  1 fehér rumaroma
•  2 tasak instant zselatin fix
•  2 csomag babapiskóta (kb. 16 db)
•  1 ek reszelt csokoládé
•  darabokra tört piskóta

Elkészítés módja

1. A piskótát 180 fokon 20 percig sütjük egy nagyjából 20 cm-es formában. Ha megsült, vegyük ki a formából. A praktikusság érdekében a tortához érdemes kivehető aljzatú formát használni: ebbe a formába tesszük majd vissza a torta hozzávalóit.

2. A joghurtot a tejföllel az almaszósszal és a porcukorral együtt keverjük össze, majd a citromot és a rumaromát is öntsük bele a krémbe. Verjük fel a tejszínt és az instant zselatin fix egyikét, majd a másik felét habverővel keverjük váltakozva a tejszínhabbal a joghurtos almás keverékbe. Ha ez megvan, osszuk háromfelé.

3. A tortaforma aljába tegyük vissza a piskóta aljáról leválasztott, kerek alakú zsírpapírt. Ily módon tegyük vissza a piskótát a formába, majd a krém 1/3 részét kenjük el rajta. Rakjuk ki a babapiskótával, majd ismét kenjük rá a krém 1/3 részét.

4. Újra rakjuk ki a piskótával, fedjük be a maradék 3-ad rész krémmel, majd kenjük egyenletesre. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára dermedni. Másnap az almaszószból 4-5 evőkanálhoz keverjük a másik tasak zselatin fix maradék felét.

5. Amennyiben nem elég édes, úgy keverjünk bele egy evőkanál porcukrot is (az enyém cukormentes volt). A maradék szószt kenjük rá a lehűtött torta tetejére, majd szórjuk meg piskóta-morzsalékkal és reszelt csokoládéval.

6. Behűtjük, majd kivesszük. Alulról felfelé toljuk az alját a formának, és a kész tortát helyezzük egy tálra. Szeletelve kínáljuk.

Almaszószos torta recepthez fűződő történet, jótanács

Ezt a tortát a Prímakonyha számában láttam meg, és mivel a kedvenc magazinom, újra nekiláttam, hogy süssek valami finomat belőle. Ausztriából hoztam üveges almaszószt, de idehaza is lehet kapni. Nem érdemes vesződni vele, de aki szeretné, az elkészítheti házilag is. Nem csak mutatós, de finom és különleges is.

A leírásban szereplő Almaszószos torta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.