Körtés tatin

Elkészítés módja
1. A szobahőmérsékleten fölengedett tésztát lisztezett gyúrólapon nagyon vékony téglalappá nyújtjuk, majd egy tepsire fektetjük. A lekvárral megkenjük.
2. A körtét megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A körteszeleteket a tésztalapra fektetjük.
3. A vajat a cukorral, a liszttel meg a fahéjjal összemorzsoljuk, majd a körte tetejére szórjuk.
4. Előmelegített sütőben 180°-on, 20 perc alatt megsütjük.
5. Tálaláskor, kockákra vágjuk, és így kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.