Kelt palacsinta gyömbéres vaníliakrémmel

Kelt palacsinta gyömbéres vaníliakrémmel recept
Hozzávalók
A palacsintához:
•  2 dkg élesztő
•  8 dl langyos tej
•  1 kiskanál porcukor
•  50 dkg liszt
•  3 tojás
•  csipetnyi só
A sütéshez:
•  kb. 1.5 dl olaj
A krémhez:
•  2 egész vaníliarúd
•  2.5 dl tej
•  3 tojás
•  3 evőkanál cukor
•  1 evőkanál liszt
•  1 kis darabka friss reszelt gyömbér
•  2 evőkanál méz

Elkészítés módja

1. Az élesztőt 1,5 deci langyos tejbe morzsoljuk, a porcukrot hozzáadjuk, kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval sűrű palacsintatésztát keverünk belőle.

2. Letakarva, langyos helyen kb. 45 perc alatt megkelesztjük. Ezután a forró olajon, kb. 5 centi átmérőjű lepénykéket sütünk belőle.

3. A krémhez a tejet lábasba töltjük, kis lángon melegíteni kezdjük és közben a vaníliarúd kikapart belsejét hozzáadjuk. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a liszttel habosra keverjük. Folyamatosan kevergetve a forró tejbe csurgatjuk, 2-3 percig kevergetve főzzük, majd a tűzről lehúzva a gyömbérrel fűszerezzük, és kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémbe keverjük. A mézzel édesítjük.

4. Tálaláskor a palacsintákat a krémmel megrakjuk, mellé pedig gyümölcsmártást kínálunk.

A leírásban szereplő Kelt palacsinta gyömbéres vaníliakrémmel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (palacsinta receptek, vaníliakrém) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Kelt palacsinta gyömbéres vaníliakrémmel recept - 3 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #4884 2013. 05. 04. 16:30 Válasz

    Nagyon jó!
    Kelt palacsintát sütöttem,lekvárral fogyasztottuk.
    A vanília krémmel nagyon finom lehet.
    Köszönöm.

  2. admin
    admin #4860 2013. 05. 03. 16:24 Válasz

    Köszönjük az észrevételt, a receptet javítottuk.

  3. t.variam
    t.variam #4854 2013. 05. 03. 16:14 Válasz


    Jó kis recept, de hol van benne a címben ígért vanília?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Kelt palacsinta gyömbéres vaníliakrémmel recept - 3 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #4884 2013. 05. 04. 16:30 Válasz

    Nagyon jó!
    Kelt palacsintát sütöttem,lekvárral fogyasztottuk.
    A vanília krémmel nagyon finom lehet.
    Köszönöm.

  2. admin
    admin #4860 2013. 05. 03. 16:24 Válasz

    Köszönjük az észrevételt, a receptet javítottuk.

  3. t.variam
    t.variam #4854 2013. 05. 03. 16:14 Válasz


    Jó kis recept, de hol van benne a címben ígért vanília?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.