Kelt palacsinta gyömbéres vaníliakrémmel

Elkészítés módja
1. Az élesztőt 1,5 deci langyos tejbe morzsoljuk, a porcukrot hozzáadjuk, kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval sűrű palacsintatésztát keverünk belőle.
2. Letakarva, langyos helyen kb. 45 perc alatt megkelesztjük. Ezután a forró olajon, kb. 5 centi átmérőjű lepénykéket sütünk belőle.
3. A krémhez a tejet lábasba töltjük, kis lángon melegíteni kezdjük és közben a vaníliarúd kikapart belsejét hozzáadjuk. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a liszttel habosra keverjük. Folyamatosan kevergetve a forró tejbe csurgatjuk, 2-3 percig kevergetve főzzük, majd a tűzről lehúzva a gyömbérrel fűszerezzük, és kihűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémbe keverjük. A mézzel édesítjük.
4. Tálaláskor a palacsintákat a krémmel megrakjuk, mellé pedig gyümölcsmártást kínálunk.
Nagyon jó!
Kelt palacsintát sütöttem,lekvárral fogyasztottuk.
A vanília krémmel nagyon finom lehet.
Köszönöm.
Köszönjük az észrevételt, a receptet javítottuk.
Jó kis recept, de hol van benne a címben ígért vanília?