Somlói galuska
Elkészítés módja
1. Először megsütjük a piskótákat, majd elkészítjük a vaníliapudingot. A négy tojásfehérjét habbá verjük és a kihűlt vaníliapudingba óvatosan beleforgatjuk.
2. A piskótákat meglocsoljuk a rummal.
3. Először megkenjük a diós lapot vaníliapudinggal, megszórjuk a mazsolával és a darált, cukrozott dióval. Rátesszük a kakaós lapot, amit szintén megkenünk pudinggal, végül rászórjuk a mazsolát és a diót.
4. Ezek után ráhelyezzük a natúr piskótát, majd megkenjük a maradék pudinggal, megszórjuk kakaóporral, végül az összeállított süteményt hűtőbe tesszük 2-3 órára.
5. Kevés vízzel simára kikeverjük a kakaót, a cukrokat és a pudingport. Hozzáöntjük a maradék vizet, elkeverjük, felforraljuk és kis lángon 4-5 percig főzzük.
6. A tűzről levéve beleolvasztunk még pár kocka finom étcsokoládét. Kevergetve kihűtjük, majd elkeverjük benne a rumot.
7. Tálaláskor kanál segítségével galuskákat szaggatunk a tésztából, megszórjuk kevés dióval, megöntözzük a csokoládéöntettel, végül tejszínhabot nyomunk a tetejére.
Köszönöm Editke! Nagyon szereti a család. :)
Nagyon guszta ,finom desszertet hoztál Manócska!
Gratulálok!