Diós gesztenyetorta II.

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A diót a morzsával összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukros tojássárgájára ráteszünk egyharmadnyi morzsás diót, erre pedig egyharmadnyi habot. Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.
2. Egy 24 centi átmérőjű kerek tortaformát kikenünk, liszttel behintjük. A diós masszát beleöntjük, és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
3. A lekvárt kiskanállal kikeverjük, a tésztára öntjük, egyenletesen, vékonyan elsimítjuk rajta. Kb. fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit megdermedjen a lekvár.
4. A szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha (szoba hőmérsékletű) vajjal (margarinnal), a porcukorral és a rummal habosra keverjük. Egyenletes vastagságban rákenjük a lekváros tortalapra. Hűtőszekrényben dermesztjük rövid időn – kb. 30 percen – át, végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csurgatjuk.Letakarva betesszük a hűtőszekrénybe.
5. Tálalás előtt a torta szélét forró vízbe mártott késsel a tortakarika belső pereme mentén körbevágjuk, így könnyebben leemelhetjük róla a tortakarikát. A tortát forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk.
Diós gesztenyetorta II. recepthez fűződő történet, jótanács
Olvasztott csokoládé helyett a torta tetejét tejszínhabbal és gesztenyével, vagy akár reszelt csokoládéval illetve tortadarával is díszíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.