Diós gesztenyetorta II.

Diós gesztenyetorta II.  recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  3 tojás
•  10 dkg kristálycukor
•  10 dkg darált dió
•  2 evőkanál zsemlemorzsa
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
•  1-2 evőkanál finomliszt
a lekenéshez:
•  2 evőkanál sárgabaracklekvár
a gesztenyekrémhez:
•  25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
•  20 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  5 evőkanál porcukor
•  3 evőkanál rum
a tetejére:
•  6-6 dkg fehér csokoládé és étcsokoládé

Elkészítés módja

1. A tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A diót a morzsával összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukros tojássárgájára ráteszünk egyharmadnyi morzsás diót, erre pedig egyharmadnyi habot. Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.

2. Egy 24 centi átmérőjű kerek tortaformát kikenünk, liszttel behintjük. A diós masszát beleöntjük, és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

3. A lekvárt kiskanállal kikeverjük, a tésztára öntjük, egyenletesen, vékonyan elsimítjuk rajta. Kb. fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit megdermedjen a lekvár.

4. A szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha (szoba hőmérsékletű) vajjal (margarinnal), a porcukorral és a rummal habosra keverjük. Egyenletes vastagságban rákenjük a lekváros tortalapra. Hűtőszekrényben dermesztjük rövid időn – kb. 30 percen – át, végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csurgatjuk.Letakarva betesszük a hűtőszekrénybe.

5. Tálalás előtt a torta szélét forró vízbe mártott késsel a tortakarika belső pereme mentén körbevágjuk, így könnyebben leemelhetjük róla a tortakarikát. A tortát forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk.

Diós gesztenyetorta II. recepthez fűződő történet, jótanács

Olvasztott csokoládé helyett a torta tetejét tejszínhabbal és gesztenyével, vagy akár reszelt csokoládéval illetve tortadarával is díszíthetjük.

A leírásban szereplő Diós gesztenyetorta II. recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, gesztenyetorta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.