Gesztenyetorta

Elkészítés módja
1. A tésztához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A vizet belekeverjük. A lisztet a dióval és a sütőporral összeforgatjuk, és az előzőekhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzákeverjük.
2. Kikent, kilisztezett, 24 centi átmérőjű tortakarikába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 25 percig sütjük. Ezután 15 fokkal csökkentve a sütés erősségét, még 25 percig sütjük.
3. A töltelékhez a cukrot a vízzel kevergetve fölforraljuk, és ha fölolvadt benne, a tűzről lehúzzuk. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint először magában, majd a fölengedett, belemorzsolt gesztenyemasszával keverjük habosra. A rummal ízesítjük, majd a szinte teljesen kihűlt cukorszirupot is hozzákeverjük.
4. A tortakorongot lapjában három részre vágjuk, és a gesztenyekrémmel megtöltjük úgy, hogy az oldalára meg a tetejére is jusson belőle. Jól behűtjük, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.