Diós torta ananászos mákkrémmel

Elkészítés módja
1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgájukat egyenként óvatosan beledolgozzuk, végül a darált dióval összeszitált lisztet és morzsát is beleforgatjuk.
2. A masszát vajjal kikent, liszttel behintett kapcsos tortaformába simítjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kész, a formából kiemeljük, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
3. A krémhez a tejet a liszttel és a cukorral összekeverjük, és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. Ekkor a mákot beleszórjuk, és 1 percig kevergetve tovább főzzük, majd a tűzről lehúzva citromhéjjal ízesítjük, és kevergetve kihűtjük.
4. A vajat habosra keverjük, és amikor a mákos massza már egészen hideg, apránként beledolgozzuk. Az ananászt lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk, a felét félre tesszük. A maradékot kézimixerrel pürésítjük és a mákkrémbe keverjük.
5. A kihűlt tortát lapjában 3 részre vágjuk, az ananászos mákkrémmel megtöltjük, és kívülről is bekenjük. A tetejét ananászszeletekkel díszítve , cikkekre vágva tálaljuk.
No igen, kinek a mák, kinek a dió, de ami közös, az a harmonikus ízvilág ananásszal megspékelve.
Nagyon finom sütemény a diót szeretem a mákos jöhet.
Egyszerűen jó az egész.Marcsi
Húú ez nagyon jól néz ki!! Egyedül sajnos a mákkal van problémám,ugyanis azt nem ehetem meg, mert rosszul leszek tőle. Én ilyen esetekben, a mákot felcserélem dióval,esetleg mogyoróval :)