Tátracsúcs

Tátracsúcs recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  3 tojássárgája
•  12 dkg (6 csapott evőkanál) finomliszt
•  1 evőkanál víz
•  6 dkg (3 csapott evőkanál) kristálycukor
•  6 tojásfehérje
a csokoládékrémhez:
•  3 dl főzőtejszín
•  28 dkg kristálycukor
•  35 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  10 dkg keserű kakaópor
a díszítéshez:
•  maréknyi vékony csíkokra vágott mandula (készen így kapható)
a bevonáshoz:
•  20 dkg étcsokoládé

Elkészítés módja

1. Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt egy lábasban a cukorral, kevergetve 2-3 percig forraljuk. A vajat vagy margarint beledobjuk, ha elolvadt benne, a kakaót is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük pár órára, de még jobb, ha egész éjjelre ott hagyjuk.

2. A tésztához a tojássárgáját 1 evőkanál liszttel és a vízzel simára keverjük, majd a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, közben apránként a lisztet is beleszitáljuk. A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire 16 kisebb, egyenként kb. 6 centis félgömböt nyomunk belőle. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 10 percig sütjük, közben a sütőajtót résnyire kitámasztjuk, hogy a tészta gőzmentesen sülhessen (légkeveréses sütőnél nem kell kinyitni a sütőt!).

3. Ezután fokozatosan elzárva a sütőt, vagyis 2-3 percenként 10-15 °C-kal csökkentve a hőmérsékletet, a tésztát még 10-12 percig szárítjuk.

4. A csokoládékrémet elektromos habverővel jó habosra keverjük. majd sima csöves habzsákba töltjük, és 7-8 cm magas csúcsokat nyomunk belőle a tésztára. 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy kicsit megdermedjen, mert csak így tartja meg a formáját. Ezután olvasztott csokoládéval bevonjuk, a vékony csíkokra vágott mandulával megtűzdeljük, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

A leírásban szereplő Tátracsúcs recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.