Göngyölt-töltött csirke

Elkészítés módja
1. A csirkét megmossuk és leszárogatjuk.
2. Az összes csontot eltávolítjuk belőle úgy, hogy a mellhús, combhús és a bőr egyben maradjon.
3. Bőrrel lefelé kiterítjük a filézett húst és besózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
4. Elkészítjük a tölteléket. Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon félig megdinszteljük, ekkor hozzáadjuk a gombát.
5. Amikor a gomba összeesik, hozzáadjuk az apróra vágott csirkemájat és egészen addig pároljuk, míg a máj ki nem fehéredik.
6. Amikor kész, sózzuk, borsozzuk és majorannával ízesítjük és egy keverőtálba szedjük.
7. Hozzáadjuk az előzőleg vízbe áztatott zsemléket, az egész tojást, az aprított petrezselymet és jól összekeverjük a masszát.
8. Amennyiben hígnak találnánk, kevés zsemlemorzsa hozzáadásával tömöríthetjük azt.
9. Miután elkészült a töltelékünk és meghűlt, akkor a kiterített csirkénkre kenjük kb. 1 cm vastagon.
10. A csirke két szélét középre hajtjuk, eligazítjuk a bőrét és hústűvel összetűzzük úgy, hogy sehol ne tudjon a töltelék kifolyni.
11. Zsírral vékonyan kikenünk egy tepsit és a csirkét a tűzéssel lefele belehelyezzük.
12. 170ºC-on kb. 50 perc alatt pirosra sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. (Ha kézmelegre hagyjuk hűlni, akkor könnyebben szeletelhetjük.)
13. Felszeletelve tányérra szedjük és petrezselymes burgonyát kínálunk mellé köretnek.
Nagyon szépen köszönöm a dícséreteket mindenkinek. Kedvesek vagytok.
Gratulálok nagyon szép:)
Csatlakozom az előttem szólókhoz4Gratulálok!
Ez igazán gusztusos, úgyhogy koketálok is egy adag elkészítésével.
Nagyon szép!! Gratulálok!! :)
Nagyon gusztusos,gyönyörű tekercseket szeleteltél Manócska.
Gratulálok a recepthez és a fotóhoz is.