Káposztás csirke

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, a combokat a forgónál kettévágjuk, besózzuk és félretesszük.
2. A hagymát megtisztítjuk, a kicsumázott paprikával együtt finomra vágjuk, majd lábasban, az olajon, közepes lángon 3-4 perc alatt megfuttatjuk. A húst belerakjuk, mindkét oldalukat fehéredésig pirítjuk.
3. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, a fölaprított paradicsomot hozzáadjuk, és kb. 3 deci vízzel fölöntjük, megsózzuk.
4. A káposztát megmossuk, félbevágjuk, torzsáját kimetsszük, majd nagyobb kockákra vágjuk és a csirkéhez adjuk. Lefödve közepes lángon, kb. 45 percig pároljuk. Közben a csípős paprikakrémmel ízesítjük és néhányszor óvatosan megkeverjük. Köretként galuskát kínálunk hozzá.
Imádom a káposztásat szeretem a csirkehúst
ez így eggyütt csakis finom lehet.
Köszönöm a receptet