Részeges pogácsa
Elkészítés módja
1. Az élesztőt a cukorral, kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk.
2. Cipót formálunk belőle, amit téglalap alakúra kinyújtjuk.
3. Egy reszelővel a fagyos margarint a kinyújtott tésztára ráreszeljük és feltekerjük. Kinyújtjuk, és háromszor hajtogatjuk szoba hőmérsékleten 20 percenként.
4. A harmadik hajtogatás után 1 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
5. A pogácsákat sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, kb. 3 cm távolságra egymástól, mert megnőnek és el is dőlnek.
6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Köszönöm szépen Manócska.
Nagyon jól néz ki!! :)